19. kolo
13.02.2021 21:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Porto v derby s Boavistou neuspělo a získalo pouze bod za remízu 2:2

Mistrovské Porto opět zaváhalo v nejvyšší portugalské soutěži a rozhodně se nenaladilo příliš dobře na blížící se osmifinále Ligy mistrů s italským Juventusem. S městským rivalem totiž o poločase prohrávalo o dvě branky, a i když po změně stran smazalo ztrátu, tak rozdílovou trefu vsítit nedokázalo. V samém závěru totiž neproměnilo svůj druhý pokutový kop v utkání a pak neplatil gól Evanilsona kvůli hře rukou.

Domácí se sice udrželi v tabulce na druhé pozici s jednačtyřiceti body, avšak pokud vedoucí Sporting zvládne své pondělní vystoupení s Ferreirou, tak na něj bude ztrácet už hrozivých deset bodů. Hosté naopak získali nesmírně cenný bod v boji o záchranu, momentálně jsou předposlední sedmnáctí s patnácti body. V tomto střetnutí začali s nesmírným odhodláním a úvodní možnost si vypracovali již po necelých dvou minutách.

Po pasu z pravého křídla totiž zakončil netradičně kolenem Alberth Elis a brankář Marchesín se blýskl reflexivním zákrokem jednoruč. Neuběhlo ani dalších šest minut a Boavista přeci jen vedla. Po rohovém kopu Gustava vyskočil nejvýše do vzduchu Jackson Porozo a krásnou hlavičkou překonal s pomocí břevna bezmocného Marchesína. Přesně po dvaceti odehraných minutách se na opačné straně zaskvěl také brankář Jardim a přízemní pokus z dvaceti metrů výtečně odvrátil na rohový kop.

Krátce po půl hodině hry mohl navýšit náskok jasného outsidera Elis a i v tomto případě kuriózně střílel kolenem, ovšem Marchesín jeho pokus famózně vykopl do bezpečí. Argentinský útočník se přeci jen dočkal v nastaveném čase úvodního dějství. Po výtečné nahrávce od Mangasa si seběhl do volného prostoru a ze tří metrů nemohl minout zcela prázdnou branku. Jasný favorit po změně stran zabral a snížení se dočkal v 54. minutě.

Z dvanácti metrů totiž napřáhl íránský ostrostřelec Mehdi Taremi a jeho tečovaný přízemní pokus zapadl do protipohybu Jardima. Domácí se v následujícím průběhu hnali za vyrovnáním a blízko k němu měli zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, jenže dělovku Sérgia Oliveiry vytěsnil do zámezí famózní Jardim. Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa přeci jen srovnali krok v 82. minutě po nedovoleném zákroku Castra ve vlastní šestnáctce.

K nařízené penaltě se postavil Oliveira a nezaváhal, jelikož se nekompromisně trefil do pravého spodního rohu. Neuběhly ani další čtyři minuty a Porto kopalo svou druhou penaltu v zápase, neboť byl jasně faulován Francisco Conceição. Odvahu znovu sebral Oliveira. Ten ale v tomto případě selhal a svou přízemní střelou jen orazítkoval pravou konstrukci. Minutu před vypršením základní hrací doby rozvlnil síť s velkým štěstím Evanilson, jenže při své střele se dotkl míče rukou a rozhodčí Mota neuznal jeho trefu na základě videozáznamu.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele