17. kolo
05.02.2021 20:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sporting oplatil Marítimu vyřazení z poháru a navýšil svůj náskok na čele ligy

Fotbalisté Sportingu ani v sedmnáctém ligovém kole nepoznali přemožitele a na Madeiře bez větších problémů porazili domácí Marítimo 2:0. Svěřenci Rubéna Amorima tak pokračují v ligové krasojízdě a mají za sebou nejlepší úvodní polovinu sezóny za poslední 70 let.

Hosté byli v závěru přestupového období hodně aktivní a základní sestava oproti derby s Benficou doznala mnoha změn. V základní sestavě nastoupila hvězdná posila z Bragy Paulinho, za distancovaného Neta dostal šanci mladý stoper Inácio, a odpočívajícího Mendese zastoupil na levé obraně Antunes.

No a byl to právě poslední jmenovaný, který se postaral o první větší vzruch na hřišti. Míč se po kostrbatém protiútoku dostal ve 4. minutě přes Paulinha na hranici pokutového území k Antunesovi, jehož prudká střela levačkou proletěla těsně vedle tyče.

Také druhý nováček v základní sestavě Inácio chtěl zabojovat o častější nasazování a v 9. minutě se ujal iniciativy. Při rozehrávce zaregistroval náběh Goncalvese a krásnou průnikovou přihrávkou přes půlku hřiště jej uvolnil od obránce. Dvaadvacetiletý ofenzivní hráč si pak kličkou poradil s vybíhajícím brankářem Abedzadehem a pohodlně zakončil do prázdné brány.

Sporting měl více ze hry a při svém vedení kontroloval tempo hry. Další šanci si však vypracoval až zhruba po půlhodině hry, kdy se míč po standardní situaci odrazil k Santosovi, jehož zakončení z voleje mířilo mimo bránu. V závěru první půle pak Abedzadeh vyrazil Antunesův přízemní centr pouze nad sebe a Goncalves hlavičkoval těsně vedle.

Hned v první minutě druhého dějství zakončoval po Santosově přízemním centru patičkou Paulinho, ale Abedzadeh byl na svém místě. Sporting však udržoval pravidelný tlak a druhého zásahu se nakonec dočkal. Antunes viděl na hranici šestnáctky volného Goncalvese a poslal mu přízemní přihrávku, po níž nejlepší střelec ligy z první zakončil přesně k tyči - 0:2.

Hosté po druhém vstřeleném gólu polevili a Marítimo mělo možnost víc si pohrát s míčem. Ojediněle šance však nedokázalo přesně zakončit a Adán neměl po dobu celého zápasu žádnou práci. Na druhé straně pak nezvládl úspěšně zakončit samostatný únik Tabata a Antunesův přímý kop proletěl těsně na břevnem.

Sporting ale nemusely další neproměněné šance trápit, neboť dotáhl utkání do vítězného konce. V sedmnáctém kole zaznamenal už čtrnácté ligové vítězství a se třemi remízami k tomu suverénně vede ligovou tabulku.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele