30. kolo
29.04.2021 21:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Braga prohrála na Madeiře s Marítimem a vzdálilo se jí třetí místo

Už tak složité postavení v boji o postup do Ligy mistrů si zkomplikovali fotbalisté Bragy, kteří podlehli ve 30. kole portugalské Primeira ligy Maritímu. Dali tak možnost třetí Benfice se vzdálit a s největší pravděpodobností přišli o svou šanci na postup do milionářské soutěže. Domácí celek tříbodový zisk přiblížil k udržení ligové příslušnosti pro další sezónu.

Braga většinu sezóny předváděla zábavný, útočný fotbal, ale závěr sezóny ji nepotkal v nejlepším rozpoložení. To potvrdila také předváděná hra, která v podání obou celků nesplňovala kritéria atraktivní kopané. Hostům se pořádně podařilo prověřit domácího brankáře Abedzadeha až v 34. minutě, kdy na něj vyslal nebezpečnou střelu z dálky Piazón.

Na druhé straně to nebylo o nic lepší. První nebezpečnou akci zaznamenalo Marítimo až v poslední minutě nastaveného času úvodního dějství, kdy Tormena podběhl centrovaný míč a daroval velkou šanci Costovi. Domácí kapitán však z voleje pouze orazítkoval břevno.

Arsenalistas byli po změně stran aktivnější jak s míčem, tak při napadání, ale kloudnější akci si dlouho nedokázali vypracovat. Trestat občasná propadnutí středové řady Bragy chtěli občasnými protiútoky trestat domácí útočníci, ale ani jejich zakončení nesplňovalo prvoligová měřítka.

V 76. minutě ale dokázali z ojedinělé akce udeřit. Obrana hostů přesunula příliš pozornosti na pravou stranu hřiště, Marítimo dokázalo hru rychle otočit, a na levém straně osamocený Joel nasadil kličku ve skluzu vracejícímu se Esgaiovi a krkolomným zakončením otevřel skóre zápasu.

Hosté se nevzdávali, ale jejich útočné snahy alespoň o vyrovnání pravidelně ztroskotávaly na zodpovědné obraně. Hortovu povedenou střelu z hranice pokutového území zase pět minut před koncem normální hrací doby skvěle vyrazil připravený Abedzadeh. Braga tak pokračuje ve špatných výsledcích v závěru sezóny a její šance na postup do Ligy mistrů už jsou pouze těžce naplnitelnou teorií.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele