20. kolo
22.02.2021 20:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Porto vyválčilo těsnou výhru nad Marítimem až v samém závěru

Porto po třech předchozích ligových remízách konečně zabralo, nicméně na tříbodovém zisku se pořádně nadřelo. Na půdě posledního Marítima to dlouho vypadalo, že zápas skončí nerozhodně v poměru 1:1, ovšem jasný favorit rozhodl ve třetí nastavené minutě z pokutového kopu. Díky těsné výhře 2:1 se tak udržel na druhé pozici portugalské nejvyšší soutěže a za vedoucím Sportingem stále zaostává o deset bodů.

Domácí celek předvedl velmi houževnatý výkon a dlouho to vypadalo, že dosáhne na cennou remízu. Jenže z ligového trávníku nakonec odcházel i pošesté za sebou poražen a je osmnáctý se sedmnácti body, na druhou stranu za patnáctým Farense zaostává o pouhý bod. Hosté vstoupili do tohoto utkání povzbuzeni nedávnou výhrou v osmifinále Ligy mistrů nad italským Juventusem (2:1) a do vedení se dostali po necelé čtvrthodině hry.

Na levém křídle předvedl smělý průnik Sanusi a vybojoval rohový kop. Po jeho zahrání a sérii odrazů vymyslel finální zpětnou přihrávku Taremi a kolumbijský záložník Mateus Uribe propálil z osmi metrů vše, co mu stálo v cestě. Avšak jasný outsider se v žádném případě nevzdal, jelikož neuběhly ani další čtyři minuty a bylo srovnáno. Také Marítimo se dokázalo prosadit z rohového kopu, který byl rozehrán nakrátko.

Tagueu pak svou střílenou přihrávkou našel za defenzívou Porta nabíhajícího Léa Andradeho, jenž z bezprostřední blízkosti snadno rozvlnil síť. Celá situace byla ještě zkoumána kvůli domnělému ofsajdu, ale rozhodčí Vitor Ferreira po konzultaci s VAR branku potvrdil. Hosté si mohli vzít zpět svůj ztrácený náskok ve 33. minutě, avšak famózní gólman Abedzadeh zlikvidoval nenápadnou hlavičku z dvanácti metrů i dorážku zblízka od Taremiho.

Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa se po změně stran snažili tlačit, ale zároveň si museli dávat pozor na rychlé brejky soupeře. Marítimo v následujících minutách srdnatě vzdorovalo a samo mohlo dokonce otočit vývoj v 83. minutě, nicméně rozběhnutého Alipoura bravurně vychytal Marchesín. Ihned poté se hostující strážce blýskl ještě dvěma lepšími zákroky, neboť vyrazil hlavičku Zainadineho Juniora a zastavil i dorážku Andradeho.

Když už se zdálo, že Porto bude odcházet z hrací plochy zklamáno, tak Rúben Macedo ve vlastní šestnáctce velmi nešikovně přistrčil Francisca Conceiçãa a Ferreira bez váhání nařídil penaltu. K té se postavil střídající Otávio a s naprostým přehledem zavěsil k levé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele