17. kolo
04.02.2021 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Belenenses zaskočilo Porto a ubránilo s ním nerozhodný bezbrankový výsledek

Porto nedokázalo navázat na vítěznou sérii z poslední doby a tentokráte si z lisabonského předměstí odváží pouze bod za remízu 0:0, neboť remizovalo s houževnatým Belenenses. Jeden z nejlepších portugalských celků tohoto století sice udržel druhé místo se čtyřiceti body, ovšem jeho manko na vedoucí Sporting se po dohrání 17. kola může navýšit na šest bodů. Naopak SAD se posunul na dvanáctou pozici se šestnácti body.

Úvodní dvacetiminutovka toho příliš zajímavého nepřinesla a nic podstatného se v ní neudálo, ihned na to poprvé zahrozili favorizování hosté. Na pravé straně předvedl smělý únik Nanu a ve finální fázi mu utekl míč k Uribemu, jehož technickou střelu z dvaadvaceti metrů zkrotil ve svých rukavicích brankář Kricjuk. Přesně o deset minut později se hostující strážce mnohem více zapotil proti ráně Sérgia Oliveiry z necelých třiceti metrů.

Jeho dělovku totiž dokázal vyrazit před sebe a dorážející Taremi pak naprosto selhal, jelikož hlavičkoval z nadějné pozice o několik metrů nad horní tyčku. Necelé tři minuty před přestávkou dokázal z ničeho nic rozvlnit síť Evanilson, když se dostal k odraženému míči a i přes hodně nepovedenou střelu zamířil s pomocí země k pravé konstrukci, ale jeho gól nakonec neplatil kvůli těsnému ofsajdovému postavení.

V nastaveném čase se ještě hned dvakrát vytáhl Kricjuk, neboť napoprvé parádně vytěsnil projektil Andersona do strany a pak si poradil i s přízemním pokusem Taremiho. Hosté se ve druhém poločase vůbec nemohli prosadit přes výtečnou defenzívu soupeře a k tomu si museli dávat neustálý pozor na rychlé brejky. Asi čtvrthodiny před koncem základní hrací doby se dostal do šance Miguel Cardoso, jemuž doslova ukradl balón z kopačky gólman Marchesín.

V 82. minutě chtěl skórovat na druhé straně aktivní Taremi, ale jeho hlavičku zblízka famózně odvrátil Kricjuk. Těsně před koncem bylo utkání přerušeno na více než deset minut kvůli vážnímu zranění hostujícího hráče (Nanú) a nastavení proto trvalo dlouhých devatenáct minut, jenomže FC si nic nebezpečného nevytvořilo a domů proto odjíždí zklamáno.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele