23. kolo
13.03.2021 21:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Tiago Tomás (© twitter.com)

Sporting přehrál i Tondelu a stále více se přibližuje k vysněnému titulu

Lisabonský Sporting se naposledy radoval z ligového triumfu v roce 2002 a nyní má nakročeno k tomu, aby své téměř dvacetileté čekání konečně přerušil. Nyní totiž zvládl vyrovnanou bitvu na půdě houževnaté Tondely, i když se na těsném vítězství v poměru 1:0 pořádně natrápil. Rozdílovou trefu vsítil zhruba čtvrthodiny před koncem Tiago Tomás, lisabonský klub si tak opět upevnil vedoucí pozici a před druhou Bragou drží obrovský dvanáctibodový náskok.

Hosté vyhráli v portugalské nejvyšší soutěži již poosmé z předchozích devíti duelů a stále drží neporazitelnost, v dosavadních třiadvaceti zápasech tohoto ročníku hned devatenáctkrát bodovali naplno a čtyřikrát remizovali. Tondela se za svůj výkon určitě nemusí stydět, nicméně i přesto podruhé za sebou prohrála a v tabulce je jedenáctá se čtyřiadvaceti body. Sporting byl mnohem aktivnější od samého začátku, ale poprvé výrazněji zahrozil až ve 27. minutě.

Po ponechané výhodě se dostal do zakončení z nadějné pozice pozdější hrdina Tomás, ovšem v poslední možnou chvíli byl zablokován. Stejný hráč znovu zahrozil necelých pět minut před přestávkou, ale tentokráte selhal v naprosto stoprocentní možnosti a z bezprostřední blízkosti trestuhodně hlavičkoval o decimetry nad břevno. Domácí se ve druhém dějství přeci jen osmělili a po šesti minutách hry mohli jít z ničeho nic do vedení.

Na pravé straně totiž všem unikl Murillo a nakonec tvrdě vypálil z mírného úhlu, jenomže připravený brankář Adán vyrazil jeho dělovku daleko od své branky. Ihned na to si Tondela vypracovala ještě větší příležitost, když Murillo hledal svým centrem rozběhnutého Maria Gonzáleze, avšak španělský záložník vůbec netrefil balón před zcela prázdnou brankou. Hosté byli v celém utkání lehce nervózní a v 55. minutě se museli smířit s červenou kartou.

Počet hráčů na hřišti se však nezměnil, neboť svou frustraci naplno projevil náhradník João Pereira a rozhodčí Nuno Almeida ho za nevhodné poznámky nekompromisně vyloučil. Jasný favorit tohoto sobotního střetnutí rozhodl o svém úspěchu v 81. minutě. Pedro Gonçalves po elegantním zpracování na prsa se štěstím našel osamoceného Tomáse, který vůbec na nic nečekal a ze sedmi metrů chladnokrevně zavěsil do pravé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nejnižší kurz, kdo mě sleduje, ví. Trefilo by mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou pěkně posraní .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele