34. kolo
18.05.2021 21:15 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Pacos de Ferreira v úterní předehrávce posledního kola skolil venku Tondelu

Pacos de Ferreira zakončil sezónu vítězstvím na půdě Tondely, která měla už jistou záchranu, a potvrdil tak, že postup do evropských pohárů z páté příčky je v jeho případě zaslouženou záležitostí. Narychlo přesunutý zápas na úterý nabídl celkem pět branek, a byť domácí hned dvakrát vedli, nezískali díky urputnému vystoupení hostujícího výběru nakonec ani jeden bod.

Svěřenci kouče Paka Ayestarána vstoupili do klání náramně a už ve 2. minutě poprvé rozvlnili síť. Nevinný, nepovedený centr Rafaela Barbosy odvrátil bránící Maracás hlavou jen k Joaovi Pedrovi, jehož následnou střelu výrazně podcenil brankář Michael, a nepříjemně plachtící míč skončil za jeho zády. Pacosu de Ferreira se však o pouhé tři minuty později podařilo vyrovnat.

V opravdu pořádně nevhodnou chvíli ve středu hrací plochy uklouzl stoper Yohan Tavares, tohoto faktu využil Douglas Tanque, který volný směřoval na bránu, a ačkoli se ve finále nedostal do úplně výhodného střeleckého postavení, zamířil ke vzdálenější tyčce. V 9. minutě se pokoušel hosty ještě více povzbudit Zé Uilton, jeho dělovku ale zlikvidoval gólman Niasse.

K další změně skóre došlo ve 34. minutě. Tondela se znovu prosadila zásluhou Joaa Pedra, k němuž balón odvrátil ne úplně jistě si počínající obránce Maracás, jeho sok s ničím neotálel a z voleje zamířil za záda Michaela. Zase se ovšem domácím nepodařilo udržet těsný náskok dlouho, centr z rohového čtvrtkruhu od Bruna Costy zužitkoval hlavičkou Douglas Tanque.

Druhý poločas s sebou již tolik klíčových momentů nepřinesl. Mužstvo trenéra Pepy rozhodlo o svém triumfu v 58. minutě, to když Pedro Rebocho svou přihrávkou zleva našel ve vápně úplně volného Héldera Ferreiru. Výběr z Viseu na tohle inkasování již nestačil reagovat, přece mohl jeho soupeř ještě z několika možností skórovat, leč v koncovce se mu nevedlo ideálně.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele