5. kolo
24.10.2020 19:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Sporting proti Santa Claře zabral a odváží si z Azorských ostrovů tři body

Stále neporaženi zůstávají v úvodu ligové sezóny hráči Sportingu, kteří zvládli náročné utkání na stadiónu Santa Clary a z Azorských ostrovů odlétají se třemi body v kapse. V dresu vítězného týmu se dvěma brankami blýskla letní posila Pote.

Hosté se museli potýkat s jednou nepříjemností ještě v týdnu před zápasem. Trenér Amorim byl ve středu dodatečně potrestán za červenou kartu v utkání s Portem jednozápasovým distancem a na lavičce jej musel zastoupit jeho asistent Emanuel Ferro.

Absence hlavního trenéra na lavičce ale hráče Sportingu příliš nerozhodila a už od úvodní minuty byli na trávníku aktivnější než soupeř. Ve 3. minutě pálil těsně nad z voleje střelec z posledních dvou zápasů Nuno Santos.

Sporting měl po většinu zápasu územní převahu a míč na kopačkách, první úspěšný zásah ale vzešel z protiútoku. Palhinha před vlastním pokutovým územím získal míč, který se přes Mendese dostal ke Cabralovi, jenž z levé strany krásnou průnikovou přihrávkou vyslal do úniku Poteho a mladý záložník zavěsil.

Hostující hráči byli na dále dominantní na míči, ale domácí tým zodpovědně bránil v bloku a čekal na chybu. Ta přišla v závěru prvního poločasu, kdy hostující kapitán Coates z pozice posledního trestuhodně namazal Lincolnovi, který neváhal a vyslal do samostatného úniku Thiaga Santanu, ten ještě nasadil kličku vyběhnutému Adánovi a do odkryté brány přidal svůj pátý gól v ligové sezóně, čímž se vrátil do čela tabulky střelců.

Na gól mohli hosté zareagovat ještě do přestávky, kdy Mendesův nákop patičkou sklepl Santos ke Cabralovi, který si na hranici šestnáctky navedl míč na pravačku a pouze těsně minul pravou tyč Rochovy brány.

Gól do šatny hostující hráče zaskočil a po změně stran nedokázali i přes velkou převahu v držení míče výrazněji ohrozit bránu v hlubokém bloku bránící Santa Clary. Až v 73. minutě mohl po Porrově centru skórovat střídající Šporar, ale hlavičkoval těsně vedle.

Sporting kombinoval a kombinoval, ale nakonec i základ druhého gólu tkvěl v dlouhém nákopu. Feddal si dobře všiml vysoko napadajících hráčů domácích a vyslal dlouhý pas za vysunutou obranu na Poteho. Mladému záložníkovi velmi pomohlo, že se vyběhnuvší brankář Rocha nešikovně srazil s bránícím Afonsem, a střelou do zcela odkryté brány vrátil Sportingu vedení. To už hosté udrželi a i po čtvrtém ligovém zápase zůstávají neporaženi.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele