12. kolo
04.01.2021 18:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslabená Benfica nevyzrála na Santa Claru, a proto klesla na třetí místo

Obhájce mistrovského titulu se v posední době potýká s koronavirovou nákazou a nyní se tak musel obejít bez několika opor. Nad houževnatou Santa Clarou vedl, nicméně soupeř po změně stran srovnal krok a cennou remízu 1:1 pak udržel až do závěrečného hvizdu. Domácí celek se v tuto chvíli posunul na osmé místo se čtrnácti body, hosté jsou třetí po vůbec první remíze této sezony a s osmadvaceti body zaostávají za druhým Portem vinou horšího skóre.

Tento duel se měl původně hrát v neděli, kvůli silné bouři byl však přerušen již krátce po pěti odehraných minutách a následně odložen o čtyřiadvacet hodin. Oběma soupeřům tentokráte počasí přálo a zápas se odehrál za příznivých podmínek. Úvod probíhal spíše v opatrnějším duchu bez vyložených šancí, za zmínku snad stojí pouze nepříliš složitý zákrok brankáře Vlachodimose proti střele Lincolna.

Domácí CD mohl z ničeho nic udeřit ve 32. minutě po dlouhém úniku z poloviny hřiště v podání Jeana Patrica, ovšem ten byl na posední chvíli zablokován. Naopak po následující akci šel do vedení lisabonský gigant. Waldschmidt si parádně narazil balón s Rafou Silvou a vzápětí ho předložil do předbrankového prostoru, kde nabíhající uruguayský kanonýr Darwin Núñez snadno zakončil z hranice brankového území do bližšího spodního rohu.

Poté se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, po přestávce aktivita Benficy opadla a Santa Clara se snažila hrozit především ze standardních situací. Přesně po odehrané hodině se dočkala kýžené trefy. Z pravého křídla odcentroval Lincoln a našel akrobaticky zakončujícího Cryzana. Jeho nepříliš povedené nůžky skončily na hlavě dobře postaveného Fábia Cardosa, jenž dokázal usměrnit míč k pravé konstrukci.

Přesně v polovině druhého dějství dokonce mohl senzačně otočit vývoj aktivní Cryzan, avšak po geniální kolmici od Lincolna nepřelstil zkušeného Vlachodimose. V 70. minutě se snažil vrátit vedení SL hlavičkující Weigl, ale gólman Rocha na posední chvíli vyškrábl míč do bezpečí. Ve zbývajícím průběhu se už nic zásadního nestalo, Benfice nestačilo k rozdílové brance ani osmiminutové nastavení.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele