8. kolo
28.11.2020 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Luis Díaz (© AFP)

Nevýrazné Porto vydřelo výhru na hřišti Santa Clary

Fotbalisté FC Porto mají za sebou týden plný cestování a po výhře v Lize mistrů v Marseille zvládli i další výpravu za body, a na Azorských ostrovech vyloupili Santa Claru. Tři body obhájci titulu zajistil gólem v závěru prvního poločasu Luis Díaz.

Na hostujících hráčích byly poznat následky náročného zápasové programu, a i přes velkou převahu v držení míče si nedokázali proti aktivně bránícím a odpočatým domácím v prvním poločase vypracovat větší šanci. Naopak s první střelou na bránu se po dlouhých 37 minutách předvedla Santa Clara, kdy domácí kapitán Rashid střelou z přímého kopu donutil k zásahu brankáře Marchesína.

Porto nakonec dokázalo z protrápeného úvodního dějství v nastaveném čase vykřesat absolutní maximum. Po rychlém přechodu do útoku na pravé straně hřiště dostal prostor k centru do pokutového území Manafa, jehož míč nedokázal zcela přesně najít volného Díaze, ale kolumbijský reprezentant předvedl krásné zakončení nůžkami a poslal hosty do vedení.

Po změně stran převzala v naději brzkého vyrovnání iniciativu Santa Clara, ale poctivě bránící Porto dalo domácím ochutnat vlastní medicíny a svěřenci Daniela Ramose se jen horko těžko dostávali do střeleckých příležitostí.

V 70. minutě si z pravého křídla zatáhl před šestnáctku míč střídající Patric, jehož sražená střela nebezpečně mířila do pokutového území, ale před nabíhajícím Santanou míč na poslední chvíli odkopl Manafa.

Neslavně dopadlo snažení o vstřelení gólu také na druhé straně, když po zmatcích vzniklých po rohovém kopu ani jeden z útočících hráčů nedokázal přesně zakončit. Přesnost nezlepšil ani střídající Uribe, jehož halfvolej v závěru utkání mířila pouze nad bránu, a tak Porto v bojovném utkání na hřišti Santa Clary vydřelo tři body.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele