32. kolo
11.05.2021 19:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Benfica si poradila s posledním Nacionalem a zůstává ve hře o druhou příčku

Benfica nemůže být s tímto ligovým ročníkem příliš spokojená, a i když se v závěru sezóny přeci jen dostala do solidní formy, tak to na přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů stále nevypadá příliš reálně. "Orli" se po výhře 3:1 nad Nacionalem nachází na třetím místě se ziskem sedmdesáti bodů, ovšem dvě kola před koncem ztrácí na druhé Porto čtyři body a musí tak doufat, že jejich úhlavní konkurent už ani jednou nevyhraje.

Lisabonský celek tedy pravděpodobně obsadí třetí příčku a o hlavní fázi nejprestižnější evropské klubové soutěže pravděpodobně bude bojovat v kvalifikaci. Jeho úterní protivník je po další porážce jednou nohou ve druhé lize, s pětadvaceti body na kontě je úplně poslední a za patnáctou pozicí týmu Rio Ave zaostává o bodů šest. Jeho naděje na záchranu se proto pohybuje už jen v teoretické rovině.

Přitom se svým favorizovaným rivalem držel krok a ještě čtvrthodiny před závěrečným hvizdem vedl, nicméně pak hned třikrát inkasoval a jeho šance na bodový zisk se rozplynula. Domácí začali skvěle a skóre otevřeli již po necelých osmi odehraných minutách. Po rohovém kopu z levé strany a prodloužené hlavičce zakončoval zcela osamocený Riascos, a i když svou hrudí zblízka trefil jen bližší tyč, tak dorážející Pedrão bez potíží rozvlnil síť.

Nacional dokonce mohl pojistit náskok krátce po odehrané půlhodině, ale Éber Bessa po vynikajícím průniku přes několik protihráčů nevyzrál na pozorného brankáře Leiteho. Ihned po změně stran si málem vsítil vlastní gól Otamendi, avšak jeho nechtěnou teč bravurně vyškrábl famózní Leite do zámezí. Jasnému favoritovi se povedlo rozvlnit síť v 51. minutě, jenže trefa po přesné střele Tavarese z dvaadvaceti metrů nakonec neplatila kvůli předchozímu nedovolenému zákroku Lucase Verissima na Pedra Mendese.

Hostům se přeci je podařilo srovnat krok v 78. minutě. Po zpětné přihrávce z levé strany okamžitě vystřelil švýcarský kanonýr Seferović a jeho pokus smolně tečoval do vlastní branky Pedrão. V rozmezí 81. - 86. minuty rozhodl o úspěchu lisabonského klubu střídající Gonçalo Ramos hned dvěma zásahy. Teprve devatenáctiletý záložník nejprve snadno usměrnil balón do pravého spodního rohu poloprázdné branky a následně po brejku čtyři na dva propálil gólmana Filipeho šťastnou ranou z osmi metrů.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele