21. kolo
28.02.2021 21:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Fransérgio (© AFP)

Braga díky dvěma chybám brankáře Piscitelliho Nacional a jde na druhé místo

Důležité vítězství zaznamenala Braga na půdě Nacionalu, který porazila 2:1. Tříbodový zisk a postup tabulkou na druhé místo zajistili svými slepenými góly v prvním poločase Fransérgio a Abel Ruiz. K vítězství Bragy velkou měrou přispěl italský brankář ve službách Nacionalu Riccardo Piscitelli, jehož chyby vedly k oběma gólům.

Arsenalistas díky dělbě bodů ve včerejším šlágru mezi Portem a Sportingem věděli, že v případě vítězství půjdou na druhé místo zajišťující přímý postup do základní skupiny Ligy mistrů. Tento cíl je pro klub o to důležitější, že v letošním roce slaví sto let své existence.

S touto motivací na svého soupeře od úvodního hvizdu vletěli, a že tento termín není použit přehnaně dokázala šance hostů již po půlminutě hry. Ruiz zatáhl míč do pokutového území, zasekl a jeho střelu musel z brankové čáry odhlavičkovat pryč skvěle postavený kapitán Correia.

Po úvodním vzruchu se ale hra spíše uklidnila a Braga trpělivě čekala na své příležitosti. Až ve 25. minutě domácí svému soupeři gól v podstatě darovali. Domácí brankář Piscitelli nedokázal zkrotit Hortův jednoduchý centr a srazil míč přímo před nohy Fransérgia, jenž jej v klidu uklidil do prázdné brány - 0:1.

Sedmadvacetiletý italský brankář neměl svůj den a o čtyři minuty později chyboval podruhé. Piscitelli sice vyběhl proti nakopnutému míči, ale nedokázal jej před Ruizem odehrát a španělský mladík vstřelil svůj první gól v portugalské lize.

Bragu dvě rychlé branky povzbudily a Ruiz mohl v samostatném úniku přidat další gól, ale orazítkoval pouze tyč. Úplně stejné místo pak trefil z voleje i pět minut před koncem první půle.

Po změně stran už se Braga chtěla hlavně vyvarovat jakéhokoliv zaváhání a utkání ztratilo své tempo. První větší šanci si vypracoval až v 68. minutě Horta, ale tentokrát byl Piscitelli připraven zasáhnout.

Hned vzápětí ale na druhé straně předvedl obrovskou rychlost domácí Riascos, jenž v honbě za nakopnutým míčem uprchl obráncům a přesnou střelou kolem Matheuse dal domácím naději - 1:2.

Byla to ovšem ze strany Nacionalu šance ojedinělá a o jediný vzruch se do závěrečného hvizdu postaral v nastaveném čase střídající Oliveir. Jeho zakončení z první však mířilo pouze nad. Braga si tak z Madeiry odvezla tři body a postoupila na důležitou druhou pozici Primeira Ligy.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele