15. kolo
26.01.2021 22:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sporting zvládl duel na půdě poslední Boavisty a na čele stále drží čtyřbodový náskok

Sporting zatím zažívá velmi povedenou sezónu a nyní potvrdil výtečnou formu proti poslednímu celku portugalské nejvyšší soutěže, když zvítězil v poměru 2:0. V tabulce si proto upevnil vedoucí pozici s devětatřiceti body a před druhým Portem má opět náskok čtyř bodů, před třetí Benficou disponuje šestibodovým odstupem. Domácí naopak nevyhráli v lize podeváté za sebou a jsou osmnáctí s jedenácti body.

Úvodní dvacetiminutovka tohoto úterního zápasu nic zajímavého nepřinesla a míč se nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry. Poté z ničeho nic rozvlnilo síť CP, kdy skákavou střelu z pětadvaceti metrů od Nuna Mendese tečoval do bližšího spodního rohu osamocený Nuno Santos. Branka zprvu neplatila kvůli signalizovanému ofsajdu, ovšem rozhodčí Fábio Veríssimo přeci jen uznal gól po intervenci VAR.

Jasný favorit mohl navýšit svůj náskok krátce po pětadvaceti odehraných minutách, jenomže razantní volej Nuna Mendese proletěl zhruba o půl metru vedle vzdálenější konstrukce. Ve 30. minutě si před hranicí brankového území naskočil Feddal na rohový kop z pravé strany a svou hlavičkou minul levou šibenici o víc než dva metry. V dalších minutách prvního poločasu valili hosté na soupeře jeden nebezpečný útok za druhým.

Nejprve asi pět minut před přestávkou napřáhl z první z hranice šestnáctky jeden z hostujících hráčů, ale těsně před brankovou čarou odkopl balón do bezpečí dobře postavený Porozo. Vzápětí spálil stoprocentní gólovou možnost João Mário, jenž stanul nikým nehlídán před brankářem Jardimem, avšak ze sedmi metrů trestuhodně napálil jeho nohy. Boavista nečekaně skórovala v poslední minutě úvodního dějství, nicméně zakončující Elis byl přistižen v ofsajdu.

V 53. minutě odvedl výtečnou práci na levé straně Nuno Santes a u protější tyče našel volného Šporara, který však ve skluzu smolně netrefil prostor tří tyčí. Lisabonský gigant rozhodl o svém úspěchu zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. K odraženému balónu se totiž dostal španělský obránce Pedro Porro a svou úchvatnou ranou z dobrých třiceti metrů zavěsil přímo do levého horního růžku, Jardim se jen bezmocně proletěl vzduchem.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
eleven11

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele