2. kolo
26.09.2020 22:00 CET
0 : 5
(0:0)

Reportáž

Porto v městském derby deklasovalo Boavistu a vyhouplo se do čela tabulky

Boavista chtěla prolomit dlouhé třináctileté čekání na výhru v prestižním derby s mistrovským Portem, jenomže po solidním výkonu v prvním poločase nezvládla druhou část a nakonec od svého rivala obdržela pětigólový příděl. Domácí tak na první vítězství v novém ročníku stále čekají, neboť na úvod vybojovali divokou remízu 3:3 na půdě týmu CD Nacional. Hosté jsou naopak ve vedení s velmi lichotivým skóre 8:1.

Domácí za svým mnohem slavnějším konkurentem nijak výrazně nezaostávali po statistické stránce, míč drželi téměř z padesáti procent a soupeři se také vyrovnali v počtu střel. Jenže svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa je vyškolili z produktivity, neboť ze šesti střel mezi tři tyče skočil míč v síti hned pětkrát. První poločas nebyl nikterak zajímavý a příliš toho nenabídl, hosté hrozili jen ze střední vzdálenosti a brankáře Jardima prakticky nezaměstnali.

Nicméně po změně stran vstoupili na trávník jako vyměnění a do vedení se dostali už po necelých dvou minutách, kdy se prosadil mexický záložník Jesús Corona. Na levém křídle dostal až příliš prostoru Brazilec Otávio, vzápětí chytře posunul balón právě rozběhnutému Coronovi a ten ho z mírného úhlu chladnokrevně napálil přímo pod břevno. V 59. minutě byl rozdíl ve skóre dvoubrankový, tentokráte zamířil do černého Sérgio Oliveira.

Osmadvacetiletý středopolař se postavil k přímému volnému kopu z dvaceti metrů, svou ranou trefil zeď bránících protihráčů a od ní se míč odrazil do pravého spodního rohu, bezmocný Jardim neměl šanci na změnu směru reagovat. Přesně v polovině druhého dějství se Oliveira blýskl parádním pasem za obranu Boavisty, na který si naběhl Moussa Marega a z dvanácti metrů parádně zavěsil do vzdálenější šibenice, Jardim se natahoval marně - 0:3.

Reprezentační útočník Mali přidal svůj druhý zásah v sobotním střetnutí za další čtyři minuty. Otávio ukázkovým "dloubákem" z první uvolnil Coronu, jenž těsně přelstil ofsajdovou past a balón předložil volnému Maregovi, který ho zblízka snadno usměrnil k levé konstrukci. Tím ale gólová smršť Porta ještě neskončila, v nastaveném čase totiž uzavřel brankový účet střídající kolumbijský záložník Luis Díaz. Po zpětné nahrávce od Wilsona se elegantně otočil s míčem a po zemi ho poslal do pravého dolního růžku.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele