25. kolo
04.06.2020 22:15 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Sporting v Guimarãesi dvakrát vedl, nakonec však bere jen bod za remízu 2:2

Ani třetí z velkých favoritů portugalské nejvyšší soutěže nedokázal po necelé tříměsíční přestávce zvítězit. Lisabonský Sporting vedl v Guimarãesi 1:0 a 2:1, ovšem domácí Vitória vždy celkem brzy odpověděla. Hosté nedokázali převrhnout misky vah na svou stranu ani přesto, že téměř dvacet minut hráli proti oslabenému protivníkovi. V tabulce zůstali na čtvrté pozici se třiačtyřiceti body, jejich soupeř je šestý s osmatřiceti body na kontě.

Do první větší možnosti čtvrtečního utkání se dostal domácí výběr, když z hranice šestnáctky napřáhl pozdější hrdina Marcus Edwards. Jeho střelu ještě tečoval bránící Mathieu a balón nakonec skončil o necelé dva metry vedle vzdálenější konstrukce. CP se z ničeho nic prosadilo krátce po odehrané čtvrthodině, když obrovskou hrubku brankáře Douglase Jesuse potrestal slovinský útočník Andraž Šporar.

Domácí strážce totiž po dlouhém nákopu Acuñy vyběhl mimo své pokutové území a po velmi nepovedeném sklepnutí na prsa nabídl tutovku právě Šporarovi, jenž bez potíží zamířil doprostřed prázdné branky. Celou situaci ještě konzultoval sudí Carlos Xistra s VAR, nicméně poté gól přeci jen uznal. Vitória na sebe nenechala s reakcí čekat příliš dlouho a krátce po půlhodině hry srovnala stav.

Tentokráte zazmatkoval při rozehrávce gólman Maximiano a svou bídnou přihrávku našel Josepha Amoaha. Ghanský záložník následně předložil lahůdku pro zcela volného Joãa Carlose, proti jehož ráně z osmi metrů neměl Maximiano žádný nárok. Ještě do přestávky mohl Sportingu hned dvakrát vrátit vedení Vietto, ale po dobrých průnicích Cabrala nejprve mířil vedle bližší konstrukce a vzápětí pálil těsně nad břevno.

Šest minut po přestávce se podruhé v tomto střetnutí prosadil Šporar. Naprosto perfektní kolmici za defenzívu Vitórie vymyslel Cabral, šestadvacetiletý Slovinec přelstil ofsajdovou past, obešel vyběhnutého Jesuse a odkrytý prostor tří tyčí branku už nemohl minout. Domácí se v žádném případě nevzdali a přidali na obrátkách. V 56. minutě selhal Edwards a zblízka mířil do boční sítě, stejný hráč toto zaváhání napravil v polovině závěrečného dějství.

Tečovaný centr Davidsona přistál právě na kopačce anglického forvarda, který se příliš dlouho nerozmýšlel a nekompromisně zavěsil do levé šibenice. Klub z města Guimarães si lehce zkomplikoval situaci v 76. minutě, kdy Amoah zřetelně podrazil unikajícího Cabrala a po druhé žluté kartě byl zaslouženě vyloučen. V 84. minutě mohl Cabral dokonce rozhodnout, nicméně když hlavou zblízka nepřekonal Jesuse, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele