5. kolo
13.09.2019 21:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Setúbal proti Braze slaví první výhru i první gól

Jestli se před sezónou a na jejím začátku spekulovalo o nejsilnější Braze za několik let, výsledky tyto názory nepotvrzují. Braga prohrála na půdě Vitórie Setúbal 0:1 a má z pěti kol pouhé čtyři body. Domácí naopak zaznamenali první ligovou branku i výhru.

Hosté v dosavadní sezóně předváděli hlavně pohlednou ofenzivní podívanou, tu však divákům v Setúbalu příliš nepředváděli. Celkově byl první poločas opatrný a nervózní a ani jeden z celků se nedostával k nebezpečnějšímu zakončení.

Ve 31. minutě se pokusil překvapit brankáře Matheuse ze střední vzdálenosti domácí záložník Nuno Valente, ale střela ani zdaleka neměla gólové parametry. Největší šance první půle se odehrála ve 36. minutě. Ricardo Horta ovšem svou střelu z levého rohu pokutového území vyslal pouze na tyč.

V úplném závěru prvního poločasu to byl opět Ricardo Horta, kdo mohl poslat hosty do vedení, když si naběhl na Esgaiův a z voleje zakončil těsně vedle.

Horta pokračoval v ofenzivních snahách i na začátku druhé půle, kdy střelou zpoza šestnáctky prověřil brankáře Makaridzeho. Braga začala druhý poločas mnohem aktivněji a zejména spolupráce Sequeiry a Horty na levé straně dělala domácím velké problémy. V 54. minutě se právě Horta dostal k další střelecké situaci, ale opět nestačil na Makaridzeho.

V 63. minutě si míč po pravé straně potáhl Paulinho a po jeho centru se dostal ke střele Novais, ale v dobré pozici selhal.

Co se nedařilo na jedné straně hřiště, se na té druhé povedlo hned po první nebezpečné akci. Po Sílviově centru se dostal Pires k hlavičce, kterou ještě Matheus vyrazil, ale poté se po skrumáži před brankou dostal k míči Hachadi a stal se prvním střelcem Setúbalu v ligové sezóně - 1:0.

Braga se hnala za vyrovnáním, ale pozorná obrana domácích za sebe nepouštěla žádné míče. Nervózní závěr nezvládl kapitán hostů Fransérgio, který v nastaveném čase udeřil Semeda a byl vyloučen. Braga tak nezvítězila již ve čtvrtém ligovém utkání v řadě a je možné, že po pátém kole bude na sestupových příčkách.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele