19. kolo
01.02.2020 19:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Porto rozdrtilo Setúbal a pokračuje v nahánění prvního místa

Velice poklidné bylo, navzdory předpokladům, utkání Porta na půdě Vitórie Setúbal. Hostující Draci byli od úvodních minut lepším celkem a čtyřmi brankami rozdělenými rovnoměrně do dvou poločasů nedali jinak dobře bránícímu Setúbalu šanci.

Porto kontrolovalo hru od samotného úvodu, ale Setúbal ukazoval svou defenzivní organizovanost a pro hosty bylo složité najít jakoukoliv skulinku. Až po 25 minutách hry vyslal Otávio svého kolegu z útoku Soarese do úniku, ale brazilský střelec z dobré pozice těsně minul bránu.

Hosté se nakonec dočkali v závěru prvního poločasu. Oliveirův centr z přímého kopu dokázala obrana vrátit pouze na hranici pokutového území k připravenému Coronovi, který razantní střelou propálil vše, co mu stálo v cestě a rozvlnil síť Makaridzeho branky.

Obdržený gól rozhodil do té doby fungující obranu Setúbalu a Porto udeřilo podruhé. Oliveira našel na levém křídle Tellese, jehož náběh nedokázal nikdo z domácích hráčů zachytit a brazilský bek zakončil přesně na zadní tyč.

Také po změně stran byla veškerá herní iniciativa na straně hostujícího celku. Už ve 48. minutě poslal Manafa z pravé strany přihrávku do běhu Soaresovi, který sice byl hlídaný Jorgem, ale domácí stoper míč ve skluzu pouze prodloužil k Makaridzemu, jenž nedokázal jej nedokázal udržet a Soares pohodlnou střelou do prázdné brány navýšil vedení svého týmu.

Hosté po třetím vstřeleném gólu omezilo svou ofenzivní činnost a Vitória stále častěji operovala s míčem na obranné polovině Porta. Největší šancí domácích však byl Silviův nepovedený centr, který musel Marchesín vyškrábnout na roh.

V 88. minutě Jorge trestuhodně ztratil míč na vlastní polovině a unikající Otávio střelou zpoza pokutového území trefil spojnici. V nastaveném čase už byli hosté úspěšnější. Díaz měl při protiútoku na levém křídle dostatek prostoru, zatáhl si míč na střed a přesnou střelou stvrdil vítězství Porta.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele