26. kolo
12.06.2020 22:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting po velkém boji udolal zachraňující se Ferreiru

Sporting ani ve svém druhém utkání po vynucené přestávce nepředvedl nijak oslnivý výkon a s podceňovanou Ferreirou se pořádně trápil. Soupeře, který bojuje o holé přežití, zdolal nejtěsnějším poměrem 1:0, přitom v držení míče neměl tak výraznou převahu a protivník ho navíc střelecky předčil. Lisabonský klub zůstává na čtvrtém místě se šestačtyřiceti body a nachází se o skóre za třetí Bragou, Paços zůstává na šestnácté pozici s pětadvaceti body.

Domácí minule jen remizovali na půdě Vitórie a ani tentokráte na trávníku nijak nedominovali. První možnost si vypracovali po necelých sedmi minutách, kdy na levém křídle převzal dlouhý centr Camacho, míč si navedl blíže do středu a před hranicí pokutového území nebezpečně vypálil. Jeho skákavý pokus proletěl zhruba o půl metru vedle bližší konstrukce. Následně utkání zapadlo do šedého průměru a nic zajímavého se nedělo.

Favorit pátečního duelu opět zahrozil po necelé půlhodině hry. Camacho uvolnil Jovaneho Cabrala a ten se pokusil překvapit šajtlí z dvanácti metrů, nicméně našel jen připravenou náruč brankáře Ribeira. Hosté mohli z ničeho nic udeřit o pár minut později, když po rychlé akci a závěrečném pasu Amarala zakončoval osamocený Murilo, jenomže volej z velmi těžké pozice mu vůbec nevyšel. Domácí spálili svou největší možnost první půle ve 38. minutě.

Nádhernou narážečku za defenzívu protivníka vymyslel Vietto, rozběhnutý Šporar přelstil ofsajdovou past, avšak svůj únik nakonec zakončil ranou těsně nad břevno. Po změně stran pokračoval Sporting v útočném napadání a mohl okamžitě skórovat. Na levé straně odvedl pořádný kus práce aktivní Cabral a před brankou hledal volného Šporara, avšak závěrečná přihrávka mu příliš nesedla a slovinský forvard se ke střele nedostal.

Rozhodující okamžik se zrodil v 64. minutě. K přímému volnému kopu z více jak pětadvaceti metrů se postavil Cabral a svou bombou orazítkoval pravou spojnici, od které se balón odrazil za brankovou čáru. Paços mohl srovnat zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem taktéž ze standardní situace, ale gólman Maximiano famózně vyrazil přízemní dělovku Tanqueho a pak si poradil i s dorážkou Amarala. Hosté se následně ozvali ještě dvakrát, jenže nejprve dobře zasáhl Maximiano a vzápětí pálil těsně nad Pedrinho.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele