13. kolo
08.12.2019 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting jediným gólem udolal Moreirense

Pořádně se natrápili ve finální fázi a v zakončení fotbalisté Sportingu, než konečně otevřeli skóre v domácím utkání s Moreirense. O vítězství lisabonského celku rozhodl až v druhém poločase hlavou Phellype.

Z prvního gólu se domácí fanoušci radovali už v 11. minutě, kdy Mathieu vyslal průnikovou přihrávkou po křídle Wendela, který našel na malém vápně Bolasieho, jenž zakončil do prázdné brány. Gól ovšem nebyl uznán pro údajný Wendelův ofsajd.

Ve 20. minutě se po Doumbiově centru dostal do zakončení hlavou Bolasie, ale narazil pouze na dobře připraveného brankáře Pasinata. O několik okamžiků později se na branku domácích hnal z protiútoku Singh, ale přes vyběhnutého Maximiana a dotírajícího Neta nezakončil přesně.

V závěru poločasu mohl otevřít skóre Jesé, ale jeho střela z hranice pokutového území mířila pouze doprostřed brány, kde stál připravený Pasinato. Pouze o několik minut později zakončoval po centru z voleje na zadní tyči Fernandes, ale těsně minul bránu.

I po změně stran pokračoval v herní dominanci Sporting. Už po čtyřech minutách orazítkoval tyč z přímého kopu Mathieu. Moreirense ovšem sázelo na protiútoky. Po jedno centroval zcela sám z pravé strany Machado a Abreuovu hlavičku musel vyrážet Maximiano.

V 70. minutě se domácí konečně dočkali vytouženého gólu. Mathieu poslal do šestnáctky ukázkový rohlík, na který si nejlépe naběhl střídající Phellype, který přesnou hlavičkou překonal netakticky vytaženého Pasinata.

Sporting i po vstřeleném góly kontroloval hru. O dvě minuty později vyslal nebezpečnou střelu ze střední vzdálenosti Bolasie, ale ta nakonec prosvištěla těsně vedle branky. Situace se hostům ještě víc zkomplikovala, když Iago Santos nedovoleně zastavil unikajícího Bolasieho a obdržel druhou žlutou kartu.

Sporting s jedním mužem na hřišti navíc pohlídal své vedení a dokráčel k hubenému jednogólovému vítězství. Doma tým z hlavního města neprohrál od konce září.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele