18. kolo
27.01.2020 22:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting porazil Marítimo a vrátil se na třetí místo

Po pohárovém nezdaru s Bragou a ligové prohře s úhlavním rivalem Benficou se hráči lisabonského Sportingu opět mohou radovat z tříbodového zisku. Na domácí půdě dokázali porazit Marítimo 1:0.

Domácí začali aktivněji a jejich útočné snahy jako obvykle režíroval Bruno Fernandes. Po centru kapitána Sportingu se dostal k zakončení z dobré pozice Ristovski, ale přestřelil bránu. V 15. minutě nastala pro domácího kouče Silase komplikace, kdy se zranil gólově nejúspěšnější útočník Sportingu Luiz Phellype a na hřišti jej nahradila nová posila Andraž Šporar.

Slovinský reprezentant se mohl gólem uvést hned v první minutě na hřišti. Do úniku jej vyslal Fernandes a Šporar se dostal k zakončení, jeho střelu ovšem vyrazil brankář Abedzadeh. Hned o minutu později se domácí fanoušci poprvé radovali z gólu. Na Fernandesův centr si nejlépe naběhl Coates, který si zpracoval míč na prsou a nůžkami rozvlnil síť. Branka ovšem nebyla uznána kvůli ofsajdu uruguayského stopera.

V závěru prvního poločasu se začali útočně projevovat i hosté. Nanu se příliš jednoduše protáhl záložní řadou a poslal přesný míč do běhu Pinhovi, jehož nebezpečného zakončení na bližší tyč reflexivně vyrazil brankář Maximiano.

I po změně stran se za vedoucí brankou více hnal Sporting. V 51. minutě pouze těsně nad střílel z přímého kopu Fernandes. O minutu později se domácí opět radovali z gólu a opět předčasně. Borjův centr brankář Abedzadeh nedokázal zachytit a vyrazil jej pouze před číhajícího Camacha, který bez problémů trefil odkrytou bránu. Sudí Costa ovšem gól neuznal kvůli Šporarovi postrčení stopera Zainadineho.

Sportingu nebylo dlouho přáno. Gólem neskončila ani Fernandesova dělovka ze střední vzdálenosti, která pouze orazítkovala břevno. Odkrytou bránu pak nedokázal trefit po Coatesově prodloužení rohového kopu Cabral.

Kapverdský útočník své zaváhání napravil o několik minut později, kdy poslal do malého vápna přízemní centr, který sice Šporar těsně minul, ale na zadní tyči číhající Borja již dokázal míč usměrnit do odkryté brány.

Sporting po vstřeleném gólu polevil ve svých ofenzivních snahách a jeho jedinou šancí byla v nastaveném čase Cabralova střela zpoza pokutového území, která těsně minula bránu, ale zároveň útočníkům Marítima nic nedovolil a získal důležité tři body do boje o třetí místo.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele