27. kolo
18.06.2020 22:15 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Sporting si dvěma góly v prvním poločase poradil s Tondelou

Sportingu se s Rubénem Amorimem na lavičce daří a i ve čtvrtém utkání pod jeho vedením neokusil porážku. Tentokrát to odnesla pro lisabonský klub neoblíbená Tondela, kterou srazily dva góly v první půlhodině zápasu.

Úvodní minuty příliš zajímavou podívanou nepřinesly a domácí favorit měl problémy s držením míče na soupeřově polovině. Až ve 13. minutě přišla branka jako blesk s čistého nebe. K exekuci volného přímého kopu z nebezpečné oblasti postavil Cabral a Mathieu, a přestože všichni očekávali, že se střely ujme francouzský obránce, byl to mladík Cabral, který vymetl růžek Ramosovy brány a poslal svůj tým do vedení.

Nezajímavý fotbal bez šancí pokračoval i po úvodní brance. Vody tak opět rozčeřil až hvizd rozhodčího, který nařídil po půlhodině hry pro Sporting pokutový kop. Mendes nastřelil v šestnáctce ruku stopera Sampaia a k exekuci penalty se postavil Šporar, který přesnou střelou k tyči zvýšil vedení domácích.

Až po penaltě se probrali i hosté. První šanci měla Tondela po Murillově dlouhém centru ze standardní situace, kdy se míč dostal na hlavu Mathieuho, který nastřelil tyč vlastní brány. Míč se poté od brankáře Maximiana odrazil do pro Sporting bezpečné zóny.

Hned o minutu později se vyplatilo na druhé straně hřiště aktivní napadání Cabralovi, který obral o míč posledního Sampaia a řítil se z úhlu na Ramose. Jeho střela však letěla hodně vedle. Stejně neúspěšný byl o pár minut později i Mendes, který nedokázal z voleje usměrnit odražený míč po rohovém kopu.

Po změně stran se toho na trávníku dělo ještě méně. O první nebezpečnou střelu se postaral až v 59. minutě po průniků mezi čtyřmi obránci Šporar, ale v rozhodující chvíli mířil několik metrů vedle brány.

Domácí si hlídali vedení a Tondela se zmohla pouze na střely z dálky. Nejspíš nejnebezpečnější vyslal v 84. minutě Jaquite, ale Maximiano se proletěl vzduchem zbytečně, neboť míč nakonec letěl nad bránu. Sporting tak získal tři body a pokračuje s Bragou na dálku v boji o třetí místo.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele