32. kolo
14.07.2020 22:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Benfica přehrála Guimarães o dvě branky a zatím stále žije

Lisabonská Benfica dokázala napravit poslední zaváhání s Famalicãem (1:1) a tentokráte si poradila s nevyzpytatelným Guimarãesem po výsledku 2:0. Díky tomuto úspěchu si udržela alespoň teoretickou naději na obhajobu titulu a to minimálně do středečního večera, kdy se střetne Porto se Sportingem. Lisabonský celek je v tuto chvíli druhý s jednasedmdesáti body, Vitória SC se nachází na sedmé příčce s šestačtyřiceti body a evropské poháry se jí vzdalují.

První větší možnost tohoto úterního vystoupení se zrodila po necelých šesti minutách, kdy po propadlém centru na pravou stranu pokutového území a následném zákroku brankáře Jesuse zakončoval z deseti metrů zcela osamocený Chiquinho a ten trestuhodně mířil příliš vysoko. Pak se hra přeci jen uklidnila a po necelých dvaceti minutách mohli z ničeho nic udeřit hosté, to se totiž na pravém křídle krásně uvolnil Angličan Edwards.

Teprve jednadvacetiletý záložník nakonec chytře vystřelil ze čtrnácti metrů, jeho technická střela se odrazila od spodního okraje břevna do levé tyče a pak ven z branky, ke skórování mu vskutku chyběly jen centimetry. Ihned na to zkusil stejný hráč zahrozit z přímého volného kopu z více jak pětadvaceti metrů a jeho nádherný projektil prosvištěl o kousek nad břevnem. Přesně v polovině úvodního dějství se musel poprvé blýsknout gólman Vlachodimos.

Na hranici brankového území vystřihl ukázkové nůžky Bruno Duarte a domácí brankář vykopl míč reflexivně do strany asi zhruba půl metru před brankovou čarou. Pak neuspěl tváří v tvář proti Vlachodimosovi Nigerijec Agu a domácí proto skvěle prorazili ve 37. minutě. Po ponechané výhodě se dostal míč na kopačku Nuna Tavarese, jehož prudká přihrávka se odrazila na kopačku Chiquinho a jeho razantní volej zapadl přímo do levého spodního rohu.

Jesus byl v tomto případě naprosto bezmocný a stačil se pouze ohlédnout. Benfica ve druhém dějství nepouštěla soupeře téměř k ničemu, teprve v 73. minutě zkusil štěstí z dvaceti metrů André a pravou konstrukci minul o necelé dva metry. Za dalších osm minut se postaral o výstavní lob z obrovské vzdálenosti Haris Seferović a Jesus na poslední chvíli odvracel do zámezí, poté na opačné straně neplatil vyrovnávací gól Joãa Pedra vinou těsného ofsajdu. V 87. minutě pojistil náskok favorita Seferović, jenž z pěti metrů snadno zavěsil k pravé tyči.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele