21. kolo
15.02.2020 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Benfica podlehla doma Braze a zkomplikovala si cestu za mistrovským titulem

Fotbalistů Bragy se drží dobrá forma a tu potvrdili na stadiónu Benfica. Ligového lídra porazili gólem Palhinhy ze závěru prvního poločas a vrátili se na třetí místo. Benfica si naopak třetí ligovou prohrou v sezóně výrazně zkomplikovala boj o mistrovský titul.

První výraznější příležitost si ale v 6. minutě vypracovali domácí. Carmo dlouho váhal jako poslední hráč při rozehrávce a o míč jej obral Silva, který však v únik zakončil pouze těsně vedle brány. V o tři minuty později se ve středu hřiště pěknou kličkou uvolnil Taarabt a vyslal do úniku Viníciuse. Ten ještě v úniku nasadil obešel brankáře Matheuse, ale dostal se do špatného střeleckého úhlu a netrefil bránu.

Poté se útočná aktivita obou týmů uklidnila a hra se změnila v boj o míč ve středu hřiště. Až v závěru první půle se hra opět rozpohybovala. Ve 42. minutě hlavičkoval po Pizziho centru před Matheusem zcela osamocený Vinícius, ale míč poslal z malého vápna pouze nad bránu.

Braga hrozila až na úplném konci poločasu. Prvně se ve skrumáží po standardní situaci dostal na hranici malého vápna k zakončení Fransérgio, ale včasně vyběhnutý Vlachodimos stoprocentní příležitost vyrazil na roh. Právě z následujícího rohu si na Sequeirův centr nejvýše naskočil Palhinha a kmenový hráč Sportingu razantní hlavičkou o zem překonal domácího brankáře.

Benfica se snažila po změně stran rychle vyrovnat. Vinícius se ve 49. minutě protáhl obranou a nastřelil z úhlu tyč. Míč se ještě odrazil ke Grimaldovi, ale ten jej nedokázal zpracovat a nevyužil tak odkryté brány.

Braga ale nechtěla zůstat zcela zatažená a pokoušela se o ofenzivní výpady. V 58. minutě dostala domácí pod tlak, který vyústil Fransérgiovou střelou z hranice šestnáctky, kterou Vlachodimos dokázal vyrazit.

Hosté bránili zodpovědně a ve velkém množství hráčů, přesto Benfica nevzdávala šance na obrat v zápase. V 68. minutě prokličkoval mezi čtyřmi hostujícími obránci Pizzi a prudkou střelou po zemi donutil zasáhnout Matheuse.

To byla však poslední výraznější šance v ofenzivě velice slabé Benficy, a když z protiútoku nepřekonal hostující Horta dobře postaveného Vlachodimose, odjela Braga z Estádio da Luz po pěti a půl letech s vítězstvím v kapse.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

HCS Benfika - 1,5 tak jak to má bookmaker ze sázkové kanceláře Tipsport. Dal tam 2,65. Na Benfika přesně o jeden gol 3,39. Jak je mu kladen odpor, nebývá výsledek dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

Se nějak cítíte , vy baletku z Benfiky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele