10. kolo
02.11.2019 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Benfica si poradila s nevyzpytatelným Rio Ave a přetrvává na čele tabulky

Zcela s přehledem zvládla Benfica domácí utkání s nevyzpytatelným Rio Ave a svého soupeře porazila 2:0. Svěřenci Bruna Lageho tak mají jistotu, že i po tomto kole zůstanou na prvním místě ligové tabulky.

Benfica měla zápas od počátku zcela pod kontrolou a od úvodních minut ostřelovala branku hostů. V 9. minutě ze střední vzdálenosti přízemní střelou poprvé protáhl brankáře Kieszeka Cervi.

Domácí dokázali svého soupeře zamknout na vlastní polovině, ale dlouho měli problém vypracovat si výraznější příležitost. Nakonec udeřili, jak je v posledních zápasech typické, z rohového kopu. Na Pizziho centr si nejvýše vyskočil Ruben Dias a razantní hlavičkou otevřel skóre utkání.

Ve 41. minutě ovšem mohlo být vyrovnáno. Santos na levém křídle nastartoval své rychlé nohy a s míčem uprchl svému strážci Almeidovi a povedlo se mu překonat i brankáře Vlachodimose. Míč se ovšem od tyče odrazil mimo hrací plochu.

To byla poslední výraznější šance Rio Ave a až do konce utkání hráli zejména domácí. V 51. minutě dostal v pokutovém území příliš mnoho prostoru Pizzi, jednoduchou kličkou vyřadil celou obranu hostí a přesnou střelou překonal bezradného Kieszka.

O pět minut později mohl po Grimaldově výborném centru ze standardní situace navýšit skóre opět Ruben Dias, ale míč měl ve vzduchu na dlouho nohu a nedokázal jej dokonale usměrnit.

Benfica se poté možná i kvůli šetření sil nehnala nijak výrazněji do útoku a hru spíše kontrolovala ve středu hřiště. Proto si krom Cerviho šance z 82. minuty, kterou vylapal Kieszek, už nic výraznějšího nevypracovala a dokráčela k pohodlnému vítězství 2:0.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele