5. kolo
14.09.2019 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Benfica po nepřesvědčivém výkonu udolala Gil Vicente

Složitě se rodilo domácí vítězství Benficy nad Gil Vicente. Nováček zodpovědně bránil a nenabídl domácím příliš možností ke skórování. Orli ovšem krom neproměněné penalty šancemi neplýtvali a góly ze závěru prvního a začátku druhého poločasu svého soupeře zlomili.

Domácí měli od začátku převahu, kontrolovali míč a hned v 10. minutě po faulu Nogueiry na Pizziho v pokutovém území mohli jít do vedení. K exekuci penalty se postavil sám faulovaný, ale brankář Denis směr jeho střely vystihl a udržel tak bezbrankový stav.

Benfica se horko těžko dostávala do nadějnějších šanci. Ve 21. minutě si naskočil na Grimaldův centr Rafa Silva, ale hlavou nezamířil dobře. O deset minut později se k zakončení hlavou dostal po rohu Seferovič, ale poradil si s ním Denis.

Domácí se stále spoléhali na centry do pokutového území. Jeden takový za obranu se povedl Grimaldovi, ale Pizziho střelu z první Denis reflexivně vykopl. Benfica byla i nadále jediným týmem na hřišti s ofenzivními snahami a ve 45. minutě se to vyplatilo. Almeidův střílený centr si nešťastník Nogueira srazil do vlastní brány.

V druhém poločase poprvé výrazně vystrčili růžky hosté. Kraev si na hranici šestnáctky kličkou poradil s Rubénem Diasem, ale levačkou již nedokázal přesně zakončit a minul branku. Nevyužitou příležitost hosté potrestali. V 53. minutě si Grimaldův rohový kop na zadní tyč naběhl Pizzi a tentokrát již z první překonal brankáře Denise.

Druhý gól fotbalisty Benficy uklidnil až uspal a trestat to mohli hosté. V 70. minutě našel Lima průnikovou přihrávkou Kraeva, který vyběhnutého Vlachodimose neprostřelil a dorážkou z velkého úhlu netrefil branku. V 87. minutě se již hráči Gil Vicente na chvíli radovali, ale Limův gól byl z ofsajdu, a tak Benfica po nepřesvědčivém výkonu porazila Gil Vicente 2:0.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele