14. kolo
14.12.2019 19:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Benfica s přehledem porazila Famalicão

Benfica potvrdila svou dobrou ligovou formu a nedala v utkání na Estádio da Luz Famalicãu šanci. Lídr úvodních ligových kol kladl ještě v prvním poločase odpor, ale nakonec si připsal třetí porážku v řadě.

Hosté začali aktivně a připsali si první střely. Martinsova ze 17. minuty mířila pouze do náruče Vlachodimose. Nebezpečnější už byla Assunçãova střela z 27. minuty, kterou řecko-německý brankář vyrážel na roh.

Po půlhodině hry poprvé nebezpečněji zahrozila Benfica. Pizzi prokličkoval z levého křídla až k malému vápnu, kde mu ovšem zmenšil úhel Defendi a střelu portugalského reprezentanta vyrazil. Domácí pokračovali v tlaku, neboť pouze o pár vteřin později těsně minul bránu Cervi.

V 36. minutě hrozil z pravé strany Pizzi, ale jeho jedovku Defendi vyrazil na roh. Domácí stadión tak propukl v jásot až v pět minut před koncem prvního poločasu. Chiquinho si naběhl na pravém křídle a poslal přízemní centr na malé vápno, kde byl nejrychleji Vinícius, který vstřelil již svůj šestý gól v posledních čtyřech ligových utkáních.

Po změně stran byla hra pouze v režii Benficy. Hned po dvou minutách se k Chiquinhovu odraženému centru dostal na hranici pokutového území Pizzi a Famalicão inkasovalo podruhé.

V 61. minutě Chiquinho opět větral oblast na pravém křídle a tentokrát přihrávku na hranici šestnáctky adresoval výletníkovi z pozice pravého obránce Tavaresovi, který si ovšem míč nezpracoval dobře a nastřelil pouze obránce.

Asistenci si nakonec Chiquinho stejně připsal. Tentokráte z levé strany poslal centr do pokutového území na zcela volného Pizziho, který si suverénně poradil s dotírajícím Plazou a zakončil přesně k tyči.

Minutu před koncem základní hrací doby vyslal Pizzi průnikovou přihrávku do útoku Caia, který si z levé strany zatáhl míč do velkého vápna a přesným zakončením na přední tyč zaskočil Defendiho. Benfica tak dalším jednoznačným vítězstvím potvrdila svou suverénní ligovou pozici a i po dalším kole bude mít minimálně čtyřbodový náskok na druhé Porto.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele