12. kolo
30.11.2019 19:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Vinícius hattrickem sestřelil Marítimo a zajistil Benfice poklidné vítězství

Zcela odlišný výkon, než předcházející po reprezentační pauze, předvedli fotbalisté Benficy doma proti Marítimu. Domácí nasázeli soupeři z Madeiry čtyři góly a hattrickem se blýskl brazilský útočník Vinícius.

Benfica byla od úvodních minut aktivnější. Už v 8. minutě našel přesným centrem v pokutovém území Almeida Viníciuse, který zachoval klidnou hlavu, zpracoval míč a připravil jej pro Pizziho, jež v bezprostřední blízkosti brány hostí nezaváhal.

V 17. minutě domácí vykombinovali obranu Marítima jako Barcelona pod Guardiolou a na konci celé akce plné přihrávek bylo Viníciovo zakončení do prázdné brány, jemuž oplatil asistenci na první gól Pizzi.

Po půlhodině hry byl rozdíl již tříbrankový. Almeida sklepl centr hlavou přímo do běhu Pizzimu, jehož centr vyrazil gólman Abedzadeh pouze k Viníciovi, který se zapsal mezi střelce podruhé. O pět minut později brazilsko-portugalská spolupráce zafungovala znovu, ale tentokrát bez přesného zakončení.

V poslední minutě prvního poločasu brazilský forvard opět rozvlnil síť, ale podle rozhodčích byl v momentě Taarabtovy přihrávky z ofsajdu, ačkoliv to opakovaný záznam zcela nepotvrdil.

Hattricku se tak Vinícius dočkal až v druhé půli. V 55. minutě Abedzadeh vyrazil Chiquinhovu jedovku pouze před sebe, kde i podruhé Brazilec dobře číhal a trefil se do odkryté brány. V 60. minutě ještě nastala pro domácí komplikace, Gabriel šel pozdě do souboje skluzem a obdržel druhou žlutou kartu.

Benfica si ale průběh utkání pohlídala a nepouštěla odevzdané hosty do větších šancí. Pouze v 86. minutě se dostal ke střele zpoza pokutového území kapitán Costa, ale netrefil míč ideálně. Naopak skvělý zákrok ještě musel v nastaveném čase proti Jotovi vytasit Abedzadeh a Benfica tak i v deseti mužích na hřišti dotáhla utkání k poklidnému konci.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele