19. kolo
31.01.2020 20:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Benfica udolala vzdorující Belenenses

Před rokem Belenenses předvedlo na Estádio da Luz fenomenální obrat a na půdě slavnějšího městského rivala se o něco podobného pokoušelo znovu. Benfica však potvrdila skvělou formu a udolala houževnatého soupeře.

Úvodní minuty byly z obou stran opatrné a soupeři se navzájem ohrožovali pouze prostřednictvím standardních situací. Ve 12. minutě překvapil brankáře Moreiru střelou z přímého kopu Grimaldo. Na opačné straně zase musel Vlachodimos zasahovat proti ráně Varely.

Benfica prolomila obranu hostů až po půl hodině. Taarabt šikovně prokličkovali mezi čtyřmi protihráči a vyslal svou přihrávkou dopředu Cerviho, který centrem našel Vinícia. Jeho hlavičku ještě Moreira dokázal vyrazit, ale obrana nedokázala odkopnout míč, ke kterému se opět dostal brazilský útočník a přesně zakončil na zadní tyč.

O pár minut později skvěle kombinovali na levém křídle Grimaldo s Rafa Silvou a druhý jmenovaný střelou ze střední vzdálenosti donutil zasáhnout brankáře Moreiru. Domácí se radovali hned z následného rohu. Grimaldo poslal míč na zadní tyč k Almeidovi, který jej sklepl pro Taarabta, jehož dělovka z voleje zapadla pod břevno.

Hosté vstoupili do druhého poločasu mnohem aktivněji. V 57. minutě prodloužil Coelho rohový kop hlavou na zadní tyč ke zcela osamocenému Licovi, který nedokázal ve skluzu přesně zakončit.

Aktivita Belenenses pokračovala. V 61. minutě měl po dlouhém tlaku velkou šanci Cabezas, ale trefil pouze dobře připraveného Vlachodimose. Hned o pár minut později dokázal německý rodák s řeckými kořeny vyškrábnout i technickou střelu Showa. Až v 70. minutě našel Varela v pokutovém území nabíhajícího Licu, kterého sice Ferro dokázal předskočit, ale zároveň si srazil míč do vlastní brány.

Jednogólový rozdíl ovšem neměl dlouhého trvání. V 78. minutě Vinícius krásně prodloužil Diasovu přihrávku do běhu Chiquinhovi, který nasadil kličku vybíhajícímu Moreirovi a s přehledem zakončil do prázdné brány.

V závěru utkání Rafa Silva podrazil v pokutovém území unikajícího Varelu a sudí Almeida nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Lica a nabídnutou příležitost s přehledem využil. K vyrovnání už se Belenenses nedostalo, a tak Benfica ve strhujícím utkání uhájila svou vítěznou sérii.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele