28. kolo
23.06.2020 20:15 CET
3 : 4
(0:1)

Reportáž

Benfica nestačila na Santu Claru a proto přišla o první místo

Benfica před týdnem prožila divoký průběh na půdě Ria Ave, kde její soupeř obdržel hned tři červené karty. Nakonec se radovala z těsného vítězství 2:1, nyní však v dalším hektickém duelu se Santa Clarou selhala a prohrála 3:4. Kvůli tomu přišla o první pozici a za vedoucím Portem momentálně zaostává o tři body. Hosté potvrdili pověst nevyzpytatelného protivníka a v nejvyšší portugalské lize neprohráli popáté za sebou, v tabulce jsou osmí s osmatřiceti body.

Benfica postupně prohrávala 0:1 i 1:2, nicméně pak zásluhou dvou branek střídajícího Carlose Viníciuse vedla. Závěrečná čtvrthodina ji ale vůbec nevyšla, rozdílovou trefu inkasovala v páté minutě nastavení. První poločas příliš atraktivní nebyl a oba celky hrály opatrněji, Santa Clara se z ničeho nic dostala do vedení ve 44. minutě. Na hranici pokutového území se zjevil osamocený Brazilec Anderson Carvalho a přesnou střelou zavěsil k bližší konstrukci.

Lisabonský celek vstoupil do druhého dějství mnohem aktivněji a už po pěti odehraných minutách srovnal stav. André Almeida uvolnil svou zpětnou přihrávkou Rafu Silvu, jenž si v obležení několika protihráčů udělal dostatek prostoru ke střele a pak po zemi zakroutil balón do vzdálenějšího spodního rohu. Hosty tento moment rozhodně nepoložil a za dalších sedm minut znovu vedli po rohovém kopu.

Ten zahrál Osama Rashid a svým nadýchaným centrem našel hlavu nigerijského obránce Zaidua Sanusiho, jenž přesně zavěsil pod břevno. V 63. minutě bylo vyrovnáno, v úterním zápase se totiž poprvé ukázal Vinícius. Rohový kop z levé strany zahrál Pizzi a pětadvacetiletý Brazilec s pomocí země překonal hlavou pozdě reagujícího brankáře Pereiru. Neuběhlo ani sto dvacet sekund a Vinícius udeřil podruhé.

Tentokráte využil přesného pasu Almeidy z pravého křídla a jeho hlavičkový pokus zapadl nad marně se natahujícího Pereiru - 3:2. Hosté však opět ukázali svou houževnatost a v 82. minutě se prosadili potřetí. Ve vlastní šestnáctce se dopustil nedovoleného zákroku Rúben Dias a nařízený pokutový kop chladnokrevně proměnil Cryzan. Santa Clara rozhodla o svém senzačním úspěchu při úplně poslední akci, tečovaný pokus nově příchozího Zé Manuela zaplachtil do sítě za záda zoufalého gólmana Vlachodimose.

Autor: Viktor Sandev / slbenfica.pt, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Neuvěřitelně smolnej zápas pro Benficu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele