30. kolo
04.07.2020 22:15 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Benfica se s novým trenérem chytila, Boavistu přehrála o dvě branky

Benfica po sérii špatných výsledků konečně zabrala a pod vedením nového kouče Nélsona Veríssima přehrála Boavistu v poměru 3:1. Díky tomu ještě oživila svou naději na obhajobu mistrovského titulu, za vedoucím Portem zaostává o tři body a jeho jediný rival disponuje utkáním k dobru. Hosté naopak po třech výhrách ze čtyř předchozích případů svého favorizovaného rivala nepřekvapili a s osmatřiceti body jsou stále desátí.

Lisabonský klub v minulých dvou duelech nestačil na Santa Claru (3:4) ani Marítimo (0:2) a sám trenér Bruno Lage nabídl svou rezignaci, které vedení klubu nakonec přijalo. Veríssimo dodal Benfice nový impuls a na trávníku to bylo znát, neboť SL odcházelo do kabin s tříbrankovým náskokem. První větší možnost si vypracovalo po necelé čtvrthodině hry a hned z toho byla úvodní branka, kterou vsítil André Almeida.

Devětadvacetiletý obránce obdržel dlouhý pas za obranu soupeře z poloviny hřiště, přelstil ofsajdovou past a po srážce s brankářem Leitem ho i obešel, pak v pádu z mírného úhlu nasměroval míč ke vzdálenější konstrukci. Krátce na to se ve velké možnosti zjevil Seferović a jeho prudkou přízemní ránu dokázal Leite famózně jednoruč odvrátit na rohový kop. Švýcarský reprezentační útočník opět zahrozil po necelé půl hodině hry.

Tentokráte po ponechané výhodě obdržel ukázkovou kolmici za defenzívu Boavisty a pokusil se přelobovat Leiteho, jenomže ten jeho úmysl přečetl a balón vytěsnil do zámezí. Hostující strážce si ihned na to poradil také s dělovkou Chiquinha, avšak ve 31. minutě přeci jen inkasoval podruhé. Gabriel vymyslel úžasný pas k zadní tyči, Leite tentokráte situaci trochu podcenil a rozběhnutý Pizzi ho pokořil hlavou s pomocí levé konstrukce.

Hosté mohli vykřesat naději na bodový zisk pět minut před přestávkou, jenže gól hlavou od Gustava Dulanta nebyl nakonec uznán kvůli těsnému ofsajdu. Domácí naopak udeřili ve 42. minutě potřetí, když si Gabriel vyměnil své role s Pizzim a svůj skákavý pokus z dvaadvaceti metrů usměrnil do levého spodního rohu. Benfica dominovala také ve druhém dějství a po třinácti minutách chtěl protrhnout svou střeleckou smůlu Seferović, nicméně zblízka trestuhodně nepropálil Leiteho.

Hosté přeci jen snížili zásluhou Dulanta, jehož hodně nenápadná střela z netypické pozice zaplachtila k zadní konstrukci nad překvapeného gólmana Vlachodimose. Boavista se však ve zbývajícím průběhu na nic dalšího nezmohla a naopak asi čtvrthodinu před závěrečným hvizdem inkasovala počtvrté, po trefě střídajícího kanonýra Viníciuse ji zachránila až porada rozhodčího Veríssima s VAR, protože se Vinícius nacházel v ofsajdu.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele