28. kolo
25.06.2020 22:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

První výhra pro Bragu po koronavirové krizi, zvítězila v derby nad Guimaraesem

Braga získala po koronavirové pauze své první vítězství. V předchozích třech utkáních vydolovala jen jediný bod, potřebovala tak najít jakoukoli vzpruhu, a Minho derby pro ní bylo parádní příležitostí. S Guimaraesem po úvodní půli hrála ještě nerozhodně, nicméně poslední slovo si vzal ve druhém dějství rozhodující střelec utkání Wenderson Galeno.

Během uplynulého období tří zápasů po restartu portugalské nejvyšší soutěže Os Arcebispos ztratili své postavení na třetí příčce, a aby se jim tahle klíčová meta, která zajišťuje na příští ročník základní skupinu Evropské ligy, nějakým způsobem neutekla, potřebovali už nutně zabrat. Neboť jejich největší rival Sporting začal vážně s pravidelností získávat body.

Vitória po obnovení Primeira Ligy urvala tři remízy a protáhla svou šňůru neporazitelnosti už na šest střetnutí v řadě před nynějším duelem. Určitě přitom nepodala v Braze vůbec špatný výkon, dokonce na půdě svého lokálního rivala vedla, nicméně svůj náskok neudržela, a o solidní sérii tak ve finále přišla. I proto, že po přestávce už nevstřelila žádnou branku.

Domácí vstoupili do tohoto klání perfektním způsobem. Na levé straně podnikli rychlou akci, Galeno poslal prudkou přihrávku do šestnáctky, kam si naběhl jeho spoluhráč Paulinho, a ten z blízkosti pohotově zacílil. V 7. minutě se následně snažil o odpověď John, který si narovnal balón na svou pravačku, nicméně jeho dalekonosný pokus skončil pouze mimo bránu.

Hosté stačili přesto poměrně záhy srovnat stav, po čtvrthodině hry ve vápně fauloval nešikovně bránící André Horta podnikajícího Andrého Andrého a kopala se penalta. Sám André André se postavil k pokutovém kopu jako exekutor, a ačkoli brankář Matheus Magalhaes směr jeho střely vystihl, míči v cestě za svou brankovou čáru nezabránil.

Deset minut před obrátkou udeřil gólově celek z Guimaraese opětovně, to když John svým pasem zleva našel hlavu Bruna Duarteho, jenž balón nasměroval přesně ke vzdálenější tyčce, od níž se meruna ještě stačila odrazit do sítě. Ve 40. minutě hodlal zase nastavit průběžné nerozhodné skóre Paulinho, jenomže svým pokusem do prostoru třech tyčí nezamířil.

První dějství ale přece nebylo ještě u konce, tři minuty před jeho koncem došlo na ještě jeden zásadní okamžik, jelikož Trincao poté, co si narazil merunu s Ricardem Hortou, nasměroval míč levačkou z dálky ukázkově do šibenice. A v nastavení pak stačil přitom zahrozit znovu Paulinho, neocitl se každopádně v úplně jednoduché pozici, a tak pálil pouze mimo.

Tři body Braze zajistil v 65. minutě Galeno, který si sběhl do středu pole, trestuhodně natěsno nebráněný, a poté skóroval technickým zakončením zpoza pokutového území. Vitória měla největší šanci zareagovat v 79. minutě a v 82. minutě, jenže v prvém případě hlavičku Frederica Venancia lapil Matheus Magalhaes a pak Davidson střílel jen vedle.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele