1. kolo
11.08.2019 22:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Braga si na úvod sezony poradila s Moreirense

Braga zvládla úvodní zápas ligové sezóny a na domácím hřišti si poradila s Moreirense v poměru 3:1. Věčně čtvrtý tým demonstroval svou sílu a naznačil, že se v této sezóně se čtvrtou příčkou jen tak nesmíří.

Sestava, kterou vyslal Ricardo Sá Pinto na hřiště, prošla oproti utkání v předkole Evropské ligy několika změnami - pouze na lavičce zůstal Palhinha, Esgaio či Wilson Eduardo, v základní sestavě se naopak po návratu z Olympiakosu objevil egyptský útočník Koka. V dresu Moreirense se představilo hned několik letních posil.

Domácí byli hned od úvodu aktivnějším týmem. V 6. minutě po centru Viany z pravé strany hlavičkoval kapitán Fransérgio těsně vedle. Hráči Bragy měli i nadále převahu, ale k další šanci se dostali až po půlhodině hry. Claudemirův centr opět z pravé strany propadl až k nehlídanému Hortovi, který z voleje trefil pouze připraveného brankáře Pasinata.

Brazilský brankář v dresu Moreirense zaváhal ve 44. minutě, kdy Murilův centr prodloužil stoper Vítoria pouze k vlastní bráně a Pasinato jednoduchý míč vyrazil pouze na břevno. Situaci alespoň na roh nakonec zachránil kapitán Aurélio. Když už vše nasvědčovalo, že se do kabin půjde za nerozhodného stavu, tak se v poslední minutě nastavení dostal nakopnutý míč až ke Claudemirovi, který jej vrátil před bránu, a tam Fransérgio nezaváhal - 1:0.

Ve 49. minutě se konečně k náznaku šance dostali i hosté, ale Soaresova rána letěla přímo na brankáře Matheuse. Ten stál u zrodu druhé gólové akce. Jeho dlouhý centr zpracoval Fransérgio a po úniku po pravé straně hřiště vyzval k zakončení Koku, který prostřelil Pasinata a poslal Bragu do pohodlného dvoubrankového vedení.

To bylo ještě navýšeno v 77. minutě. Wilson Eduardo si navedl míč z levé strany hřiště na střed a přesnou střelou na zadní tyč zařídil pro domácí vedení 3:0. Stejný hráč mohl přidat po podobné akci i čtvrtý gól, ale tentokrát na něj hostující brankář vyzrál. Hostům se nakonec povedla alespoň kosmetická úprava výsledku. Aurélio našel svým centrem Nenêho, který razantní hlavičkou překazil Matheusovi radost z čistého konta. Braga tak naprosto suverénně ovládla svůj první ligový zápas a velké trojce poslala jasný vzkaz, že se s ní musí počítat. Naopak Moreirense bylo pouhým stínem loňského týmu a zaslouženě prohrálo 1:3.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele