32. kolo
15.07.2020 20:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Braga nečekaně ztratila body se zachraňujícím se Belenensesem

Braga nedokázala doma porazit trápící se a mnohačetnými absencemi zubožený Belenenses a opětovně ztratila důležité body v boji o třetí příčku, která v Primeira Lize zaručuje přímou účast v základních skupinách Evropské ligy pro následující ročník. Ačkoli domácí v první půli poslal do vedení Ricardo Horta, hosté srovnali Mateem Cassierrou po obrátce.

Os Arcebispos se mohli dotáhnout na stejnou bodovou úroveň svého úhlavního rivala ze Sportingu, jenže ke splnění svých cílů potřebovali nutně zvítězit. A k této skutečnosti zkrátka nedošlo, byť v tomto střetnutí byli pasováni do role jasného favorita. Už jenom proto, že jejich soupeř po koronavirové přestávce získal z možných jednadvaceti bodů jen pět.

Pod vedením nového trenéra Artura Jorgeho, jenž nahradil teprve nedávno svého předchůdce Custódia, se Braze v uplynulých dvou zápasech velmi dařilo. Dohromady za 180 minut skórovala celkem devětkrát, pouze jednou přitom inkasovala. Belenenses i tak získal velmi cennou remízu, která se mu do tuhé bitvy na spodku tabulky o záchranu určitě hodí.

V 11. minutě se snažil změnit bezbrankové skóre Ricardo Esgaio, který vypálil z nelehkého úhlu, nicméně u své bližší tyčky stačil zasáhnout Koffi, brankář Belenenses. Ve 21. minutě hlavičkoval Fransérgio z vyložené pozice po centru Paulinha, avšak výtečně se proti němu zaskvěl pozorný Koffi. Ve 24. minutě minul hostující bránu svou levačkou Trincao.

Braga pokračovala v honbě za vstřeleným gólem i v okamžicích příštích. Ve 34. minutě se ozval Paulinho, jenž se na hranici šestnáctky umně zbavil bránícího Ricarda Ferreiry i Nuna Coelha, tvrdě zakončil, ani v tomto případě ale Koffi nehodlal ustupovat. O pár chvil později vyslal střelu po zemi Ricardo Horta, avšak jeho pokus skončil nakonec jenom v zámezí.

Domácí navyšovali své obrátky, ve 40. minutě ze střední vzdálenosti napřáhl stále aktivní Ricardo Horta a jeho štiplavou navštívenku zlikvidoval s vypětím všech sil Koffi. Ten ale nakonec kapituloval krátce po obrátce, to když Paulinho uvolnil na levé straně Trincaa, ten poté adresoval pas ke druhé tyčce, a odtud Ricardo Horta již dokázal přesně zacílit.

Samozřejmě že Braze těsný náskok nestačil a snažila se ho navýšit v některých pasážích pětačtyřicetiminutovky druhé. V 50. minutě se mohl zase zapsat na střeleckou listinu Ricardo Horta, z přímého kopu ovšem orazítkoval břevno. V 57. minutě střílel z halfvoleje Trincao, nicméně Koffi vytáhl ze svého kouzelného klobouku další z mnoha úspěšných zákroků.

Výběr kouče Petita si v ofenzívě nevedl určitě tak dobře jako Minhotos, určitě však svého soka předčil v efektivitě. Už v 67. minutě zahrozil Edi Semedo, jenže svou pravou nohou ještě nenasměroval balón do prostoru třech tyčí. V 80. minutě se každopádně podařilo srovnat Cassierrovi, jenž hlavou snadno zužitkoval dlouhý centr z pravé strany od Tiaga Esgaia.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele