30. kolo
04.07.2020 22:30 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Braga si snadno poradila s Avesem a přiblížila se ke čtvrté příčce

Braga dokázala potvrdit úlohu jasného favorita proti sestupujícímu Avesu a díky skvěle zvládnutému druhému poločasu nakonec zvítězila hladce v poměru 4:0. Alespoň částečně tak napravila nedávné zaváhání s Rio Avem (3:4) a pojistila si čtvrté místo v tabulce, na kterém má šestibodový náskok. Hosté doposud posbírali jen čtrnáct bodů a čtyři kola před koncem mají jistotu, že definitivně skončí na posledním osmnáctém místě.

Hosté přitom odolávali celý první poločas a do kabin se překvapivě odcházelo za nerozhodného stavu, avšak SC krátce po změně stran dvakrát skórovalo a soupeře prakticky k ničemu nepustilo. Hned v úvodu obdržel krásnou kolmici na levou stranu pokutového území Paulinho, ovšem mířil jen do připravené náruče brankáře Aflala. CD si vytvořilo svou největší možnost nedělního střetnutí v 5. minutě, kdy mělo k dispozici přímý volný kop.

Po jeho zahrání se dostal k hlavičce Diakhite a z dvanácti metrů orazítkoval vnitřní část pravé konstrukce, ke skórování mu vskutku scházely jen centimetry. Vzápětí to stejný hráč zkoušel po rohovém kopu, ale v tomto případě hlavičkoval příliš vysoko. Braga si vytvořila dvě dobré možnosti krátce po odehrané čtvrthodině, kdy nejprve Rui Fonte zakončil svůj únik jen do Aflala a pak hostující strážce zkrotil ve svých rukavicích pokus ze čtrnácti metrů.

Přesně v polovině první půle napřáhl Trincão z obrovské vzdálenosti a hostující strážce dokázal vyrazit míč před sebe ke zcela volnému Paulinhovi, jenž zblízka rozvlnil síť, jenomže se nacházel v jasném ofsajdu. Domácí vlétli do druhého dějství ještě aktivněji a z vedení se radovali ve 49. minutě. Trincão rozehrál rohový kop z pravé strany a přesně našel hlavu Fonteho, jenž zblízka pokořil marně se natahujícího Aflala.

Neuběhlo ani dalších pět minut a do černého zamířil i Ricardo Horta, jenž po zpětné nahrávce od Paulinha vystřelil z hranice šestnáctky a nezištně zakroutil balón do pravého spodního rohu. Braga se mohla definitivně uklidnit deset minut před závěrečným hvizdem, kdy po skvělé práci Amadora a ukázkové patičce Paulinha obstřelil Aflala rozběhnutý Abel Ruiz. V nastaveném čase se ještě dočkal zasloužené trefy nejaktivnější muž na trávníku Paulinho, když ve zmatku před brankou Avesu doslova dotlačil míč mezi tři tyče.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele