26. kolo
13.06.2020 22:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Braga opět selhala, s Boavistou prohrála 0:1

Favorizovaná Braga nezvládla ani svůj druhý zápas po přestávce vynucené epidemií koronaviru a tentokráte nečekané prohrála s Boavistou v nejtěsnějším poměru 0:1, dále si tak komplikuje cestu za přímou účastí v základních skupinách Evropské ligy. Je sice stále třetí, ale jen o skóre před čtvrtým Sportingem a tři body před pátým Famalicãem. Celek z Porta se naopak vyhoupl do klidného středu tabulky a patří mu desátá pozice s dvaatřiceti body.

Domácí minule nezvládli duel se Santa Clarou (2:3) a ani v páteční dohrávce 26. kola nebyli v optimální pohodě. Míč sice drželi z více jak šedesáti procent, avšak svého houževnatého protivníka nijak výrazně nepřestříleli. Před prázdnými tribunami začali lépe hosté, když si už po šesti minutách vypracovali první obrovskou možnost. Na pravém křídle všem utekl Paulinho a svou zpětnou nahrávkou našel zcela osamoceného Alberta Buena.

Ten vypálil okamžitě z první, ovšem výborným reflexivním zákrokem ho dokázal vychytat připravený gólman Matheus. Domácí sehráli podobnou akci krátce po odehrané čtvrthodině, když díky zpětné pobídce od Trincãa napřáhl z voleje Ricardo Horta, nicméně gólman Helton Leite zkrotil tento nepříliš razantní pokus snadno ve svých rukavicích. Boavista v dalším průběhu rozhodně nehrála druhé housle a skórovat mohla tři minuty před přestávkou.

Z obrovské vzdálenosti zakroutil balón ke vzdálenější konstrukci Carraça a Matheus měl co dělat, aby ho jednoruč odvrátil na rohový kop. V poslední minutě první půle zvolil akrobatické zakončení aktivní Paulinho, jenomže mířil jen doprostřed branky, kde stál připravený Leite. Ve 49. minutě zahrával Sporting přímý volný kop z pravé strany a vzduchem zaplachtil pozorný Leite, který vyrazil míč na rohový kop.

Rozhodující okamžik tohoto střetnutí se zrodil v 57. minutě, to totiž Ricardo Esgaio nakopl ve vlastní šestnáctce unikajícího protihráče a po udělení žluté karty následoval pokutový kop. K němu se postavil Bueno a chladnokrevně zavěsil do levé šibenice. Domácí byli nejblíže ke srovnání stavu o čtyři minuty později, Horta svou dělovku z dvaceti metrů pálil o kousek vedle pravé konstrukce. Naopak na druhé straně mohl definitivně rozhodnout Carraça, svou dalekonosnou ranou z hodně ostrého úhlu netrefil vzdálenější tyč o několik centimetrů.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele