27. kolo
17.06.2020 22:15 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Za pět minut dvanáct! Benfica skolila trojnásobně oslabené Rio Ave

Pořádnou divočinu nabídlo měření sil ve Vila do Conde mezi Rio Ave a Benficou. Sudí Luis Godinho musel výrazně nabrousit obě své karty, především tu barvy červené, vytahoval jí totiž ze své kapsy v poslední třetině utkání třikrát. A protože všechny vyinkasovali domácí, dokázali hosté zužitkovat nabídnutou přesilovku a urvali velmi důležité tři body.

As Águias po koronavirové přestávce prožili dvě velká zklamání, nejprve remizovali s Tondelou a následně nevyhráli ani na půdě předposledního Portimonense. Hledali tak konečně nějakou cestu za toužebným vítězstvím, nicméně proti nim stál papírově velmi nepříjemný protivník, jenž se letos pere o účast v Evropské lize na příští sezónu.

Čtyřikrát za sebou lisabonský celek v lize nevyhrál, zahrneme-li do těchto počtů i dvě březnová klání. Naposledy se ze tříbodového rezultátu radoval na konci února a nelichotivou sérii nakonec přerušil v nynějším případě. Nutno však podotknout, že jeho soupeř dlouho vzdoroval. O výhře Benficy rozhodl až tři minuty před koncem svou trefou Julian Weigl.

Rio Ave se ujalo vedení ve 26. minutě. Nuno Santos z přímého kopu vyslal centr z pravé strany do šestnáctky, kde se hostující útočník Dyego Sousa snažil míč odvrátit do bezpečí, nicméně našel pouze hlavu protihráče Taremiho, jenž z blízkosti lehce zacílil. Ve 35. minutě mohl Taremi skórovat znovu, jeho střelu ale zablokoval bránící Nuno Tavares.

Nevalně hrající Benfica se prakticky poprvé výrazněji ozvala až ve 42. minutě. Dyego Sousa z blízkosti rozvlnil síť, celá situace se však zkoumala na videu, a to prozradilo, že se jednalo o ofsajd, a tak ke srovnání průběžného stavu nedošlo. Ve 48. minutě hosté zahrozili znovu, po Pizziho standardce hlavičkoval Seferovic, napálil ovšem ke své smůle pouze břevno.

V 62. minutě se situace domácímu mužstvu značně zkomplikovala. Al Musrati ve slibně se rozvíjející akci zastavil pronikajícího Rafu Silvu, obdržel žlutou kartou, a protože už jednu měl, pakoval se po udělené červené ze hřiště o něco dříve. Hned na to Benfica gólově udeřila, pas zleva od Nuna Tavarese zužitkoval z brankového území velmi snadno Seferovic.

V 73. minutě přišli Vilacondenses o dalšího hráče, za kung-fu zákrok, spáchaný na Pizziho, opustil předčasně hrací plochu Nuno Santos, přičemž Luis Godinho musel znovu využít služeb svých kolegů rozhodčích u VAR. V 87. minutě pak došlo na zásadní moment tohoto střetnutí, centr Pizziho z rohového čtvrtkruhu proměnil úspěšně v branku hlavou Weigl.

Den červených karet pro Rio Ave mimochodem vyústil ještě v nastavení, vyloučen byl i Diogo Figueiras, pravděpodobně za nemístné poznámky směrem k arbitrům, ačkoli v tu chvíli seděl již dávno na lavičce náhradníků jako vystřídaný hráč. V takovém rozpoložení již zkrátka nemohl aktuálně šestý tým tabulky vyvinout zásadní změnu k pozitivnímu výsledku.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele