7. kolo
29.09.2019 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Porto vybojovalo proti Rio Ave těsné vítězství

Zápas Porta na hřišti Rio Ave ukázal, že tohoto trávníku se body snadno vozit nebudou. Draci ale díky brzké brance Maregy dokázali svého soupeře porazit a dotáhli se bodově na Benficu.

Hosté začali zápas aktivněji a už ve druhé minutě se díky agresivnímu napadání rozehrávky dostal do šance Marega, ale dobře vyběhnuvší Kieszek zpacifikoval jeho střelu. V druhé vzájemné konfrontaci už byl úspěšnější malijský střelec, který si dobře naskočil na Tellesův centr od rohového praporku a nedal zkušenému brankáři šanci.

Opařené Rio Ave se až do konce prvního poločasu pouze bránilo, ale bránilo se úspěšně a oproti špatnému úvodu zápasu už své soupeře do šancí nepouštělo.

I druhý poločas začal lépe pro hráče Porta. V 54. minutě měli dobrou příležitost ze standardní situace, ale proti Tellesově střele se opět vytáhl Kieszek.

O necelých deset minut později udeřilo jako blesk z čistého nebe Rio Ave. Moreira vyslal průnikovou přihrávkou Taremiho do samostatného úniku a íránský útočník si lobem poradil s vyběhnutým Marchesínem. Branka ale pro velice těsný ofsajd nebyla uznána.

Neuznaný gól domácí zaskočil a na koni bylo opět Porto. V 73. minutě se se štěstím procpal mezi dvěma obránci Zé Luis a pořádně protáhl Kieszka, který si poradil i s dobíhajícím Nakajimou. O pár minut později opět hrozil z přímého kopu Telles, ale trefil pouze břevno.

Poslední čtvrthodina utkání už byla pouze přehlídkou pološancí a bojů o míč ve středu hřiště, a tak si Porto díky hubenému vítězství 1:0 odváží z Vila do Conde všechny body.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele