26. kolo
10.06.2020 20:15 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Benfica znovu nevyhrála a přišla tak o první místo

Favorizovaná Benfica nedokázala zvládnout ani své druhé utkání po přestávce vynucené epidemií koronaviru a tentokráte na půdě sestupujícího Portimonense neudržela nadějné dvoubrankové vedení z prvního poločasu. Kvůli čtvrté ligové remíze v řadě za sebou přišla o vedoucí pozici a je druhá o dva body za konkurenčním Portem. Celek z Portimãa naopak bodoval podruhé za sebou a tento nerozhodný výsledek může pro něj mít cenu zlata.

Domácí se nacházejí na předposledním sedmnáctém místě s dvaceti body na kontě a za šestnáctou Ferreirou zaostávají o bodů pět. Lisabonský klub přitom vstoupil do středečního utkání skvěle a krátce po odehrané čtvrthodině vedl. Nádhernou kolmici za defenzívu protivníka vymyslel Rúben Dias, který uvolnil rozběhnutého Rafu Silvu. Ten pak našel zpětnou nahrávkou volného Pizziho, jenž levačkou napálil balón do bližší šibenice.

Rozhodčí Carlos Xistra ještě konzultoval situaci s VAR kvůli případnému ofsajdu Silvy, nicméně celkem záhy gól potvrdil. Benfica se radovala z druhé trefy ve 31. minutě. Po obloučku Pizziho selhal při odkopu bránící Lucas a míč propadl k osamocenému Andrému Almeidovi, který zblízka po zemi obstřelil lehce vyběhnutého gólmana Gondu. Těsně před přestávkou se mohl ještě prosadit aktivní Silva, ale nakonec mířil jen do náruče Gondy.

Portimonense vstoupilo do druhého dějství aktivněji a ani ne po šedesáti odehraných sekundách chtěl snížit Hackman, ovšem s jeho přízemní střelou z mírného úhlu neměl brankář Vlachodimos větší problémy. Poté se domácí neúspěšně dožadovali odpískání pokutového kopu, kýženého snížení se dočkali v 66. minutě po skvěle zahraném přímém volném kopu Bruna Tabaty z levé strany.

Načechraný centr přiletěl před hranici brankového území, kde vyskočil do vzduchu důrazný kapitán Dener a přesně umístěnou hlavičkou zavěsil přímo do pravého spodního rohu. Portimonense senzačně srovnalo stav o jedenáct minut později, kdy po rohovém kopu a zákroku jednoruč od Vlachodimose napřáhl z úctyhodných třiceti metrů Júnior Tavares a jeho nádherná rána nechytatelně zaplachtila do vzdálenějšího horního rohu. SL si mohlo vzít zpět vedení v 83. minutě, střídající Seferović však neměl potřebně štěstí a orazítkoval pravou tyč.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, livesport.pt

Komentáře (3)

Přidat komentář
Fikus19

0:3

Reagovat
kammil1203

Benfica je po novém roce jak vyměněná, hrozný výkon, a ještě hroznější výsledky!! V Německu by už trenér letěl, Benfice to asi nevadí, když nevyhrává, možná vedení Benficy na těch výsledcích profituje, jinak si nedovedu představit, že takový klub není schopen už 4 kola porazit průměrná mužstva. Trochu moc náhod. Benfica si určitě zas zadělala na problém s tvrdým jádrem fanoušků, to napadení hráčů tvrdým jádrem jen koliduje s výsledky Benficy. Trenér Bruno Lage by si měl pomalu balit své nádobíčko a vypadnout. Pod jeho vedením neočekávám zlepšení výsledků, a udobření si fanoušků, i když nesmí do hlediště. .

Reagovat
kammil1203

...i když fanoušci nesmí do hlediště....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele