5. kolo
15.09.2019 19:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Porto v dramatickém závěru udolalo Portimonense

Fotbalisté Porta si cestu za vítězstvím na hřišti Portimonense výrazně zkomplikovali. Během tříminutového výpadku v druhém poločase ztratili dvoubrankové vedení a vítězství pro ně zachraňoval v nastaveném čase navrátilec Marcano.

Hosté začali zápas aktivněji a hned od začátku se snažili svého soupeře zatlačit. Ve 13. minutě udělal Diaz kličku Anzaiovi a těsně minul branku. Portimonense bránilo zodpovědně, přesto první gól Portu darovalo. Kapitán domácích Jadson se snažil skluzem v pokutovém území zabránit přihrávce a míč trefil jeho ruku. Telles následnou penaltu chladnokrevně proměnil.

Porto pokračovalo v ofenzivní aktivitě a vedení mohl chvíli po penaltě navýšit Pereira, ale po Zé Luisově centru před odkrytou bránu zakončoval hrudí a trefil pouze tyč. Dobrý poločas hrál Otávio, který v 38. minutě vymotal dva své obránce a přízemním centrem vracel míč na hranici šestnáctky. Zé Luís po složitém zpracovávání střílel z otočky, ale jeho střelu dokázal Ferreira vyrazit.

Kapverdský útočník se dočkal v závěru prvního poločasu. Uribeho centr z pravé strany propadl přes dva obránce až na zadní tyč, a tam Zé Luís dokázal ve skluzu trefit odkrytou bránu.

I druhý poločas začalo mnohem aktivněji Porto. V 52. minutě se dostal ke střele z nadějné pozice Marega, ale nezakončil ani dost přesně, ani dost razantně. Optická převaha hostů v druhém poločase ovšem nevedla k tolika šancím jako první a růžky začali vystrkovat i domácí.

V 74. minutě si na Boa Morteho centr si nejlépe naběhl Dener a razantní hlavičkou nedal Marchesínovi šanci. O tři minuty později, ze kterých dvě minuty rozhodčí Costa diskutoval s kolegou u videa, bylo vyrovnáno. Anzai si na pravé straně hřiště zpracoval míč, zatáhl jej do středu a krásnou střelou levačkou na zadní tyč poslal míč do branky a domácí fanoušky do euforie.

Hosté byli opaření a Portimonense si vypracovávalo další šance. Prvně ze střední vzdálenosti nepřesně pálil Boa Morte, minutu před koncem normální hrací doby běžel sám na brankáře Moreno, ale byl stažen dobíhajícím Tellesem, který správně dostal červenou kartu.

Nakonec se i s deseti hráči radovalo v osmé minutě nastaveného času Porto. Na Coronův rohový kop si nejlépe naskočil Marcano a jeho hlavička zapadla přesně k tyči. Porto tak vyhrálo ve čtvrtém ligovém zápase v řadě a drží se bodově Benficy.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele