34. kolo
26.07.2020 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Portimonense přehrálo Aves 2:0, nicméně i přesto s ním společně sestupuje

Portimonense po koronavirové přestávce dělalo, co mohlo, aby se udrželo mezi portugalskou elitou, ovšem i přes závěrečnou výhru 2:0 nad posledním Avesem to nakonec nestačilo. Domácí obsadili sedmnáctou pozici s třiatřiceti body a za šestnáctým Setúbalem zaostali o jediný bod. V závěrečném kole kromě výhry potřebovali právě zaváhání Vitórie nebo Tondely, avšak to nepřišlo a po třech letech strávených v první lize tak padají o patro níže.

Hosté byli odsouzeni k sestupu do druhé nejvyšší soutěže už hodně dávno, za svým nedělním rivalem zaostali o propastných šestnáct bodů. Aves má momentálně velké existenční problémy a do Portimãa málem vůbec neodcestovalo, neboť nevlastnilo ani autobus. I přesto zakončilo letošní ročník se ctí. Více jak hodinu hry drželo se svým konkurentem krok, teprve poté dvakrát inkasovalo.

Úvodní poločas toho příliš zajímavého nepřinesl a nebezpečných momentů bylo k vidění opravdu poskrovnu. Po necelé čtvrthodině hry se vydalo do útoku CD a nakonec se z pětadvaceti metrů opřel do odraženého balónu Cláudio Tavares, ale jemu rána z voleje vůbec nesedla. V 17. minutě si největší možnost prvního poločasu vytvořili domácí, po centru z pravého křídla od Tabaty hlavičkoval Dener o decimetry vedle pravé konstrukce.

Portimonense po změně stran výrazně přidalo a soupeře doslova sevřelo na jeho vlastní polovině. V 52. minutě se na levé straně šestnáctky ocitl Tabata a tvrdě vypálil k přední tyči, jenže brankář Šejtanov parádně odvrátil míč na rohový kop. Vzápětí na opačné straně zkusili hosté štěstí ze střední distance hned dvakrát, jenomže projektil Tourého ukryl v náručí pozorný gólman Ricardo Ferreira a vzápětí Mouandilmadji mířil těsně vedle vzdálenější tyče.

Domácí se dostali do vedení v 62. minutě po rohovém kopu z levé strany od Tabaty, to totiž hlavičkující Willyan nekompromisně zavěsil pod břevno. Přesně o jedenáct mnut později selhal ve stoprocentní možnosti střídající Vaz Té a zcela osamocen trestuhodně netrefil prostor tří tyči, pak Šejtanov famózně jednoruč vyrazil do zámezí dělovku Denera. Brazilský záložník se přeci jen prosadil z následného rohového kopu, když hlavou z hranice brankového území zamířil přímo k protější tyči. I přes jeho zásah zavládlo v domácím týmů obrovské zklamání a dokonce nechyběly ani slzy.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele