30. kolo
06.07.2020 22:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Sporting ztratil sérii čtyř vítězství v řadě, remizoval na půdě Moreirense

Sporting nedokázal vydolovat vítězství z půdy Moreirense, a na třetí příčce tak ztratil něco ze svého náskoku na čtvrtou Bragu. Ten se ztenčil na tři body. Za celý devadesát minut lisabonský celek nezaznamenal jediný přesný zásah a přišel zároveň o svou šňůru čtyř výher v řadě. Domácím, kterým jde hlavně o to udržet osmou pozici, zůstali v tabulce na svém.

Braga mohla mít po tomto kole alespoň částečný důvod k radosti. Největší konkurent Leoes v boji o třetí místo, které na rozdíl od toho čtvrtého zajišťuje účast v hlavní fázi Evropské ligy a ne jenom předkolo, sehrál svoje utkání o dva dny dříve, a to proti poslednímu Avesi, a bez problémů svého soka porazil. A i díky této skutečnosti na Sporting nepříjemně dotírá.

Ačkoli byli svěřenci kouče Rúbena Amorima pasováni do role mírného favorita v tomto klání, neboť vykazovali opravdu velmi dobrou formu, svého soupeře, jehož v podzimní části ročníku přetlačili nejtěsnějším možným způsobem, tentokráte neskolili. Ani ve druhé půli, kterou Moreirense odehrálo prakticky celou v oslabení, se jednoduše střelecky neprosadili.

Acuňa se ve 3. minutě snažil o nalezení cesty za vstřeleným gólem, ovšem jeho pokus byl zablokovaný domácím bekem Joaem Auréliem, ve 24. minutě naopak mohl udeřit výběr trenéra Ricarda Soarese, to když se k hlavičce na zadní tyčce propracoval Filipe Soares, nicméně balón nasměroval z hodně slušné pozice ke své smůle pouze do boční sítě brány.

Ve 29. minutě Os verdes e brancos předvedli další povedenou akci. Alex Soares vyslal z pravé strany centr do šestnáctky, kde Fábio Abreu sklepl míč pro Filipeho Soarese, jenže ten podruhé v utkání nenašel správnou mušku a nůžkami zamířil mimo. Až ve 37. minutě se výrazněji osmělil také Sporting, Coates ovšem míč poslal hlavou jenom nad břevno.

Moreirense si situaci pořádně zkomplikovalo v 51. minutě. Halliche zbytečně váhal s rozehrávkou na vlastní polovině hřiště, toho využil napadající Plata, který svého protivníka obral o merunu a řítil se sám na gólmana Mateuse Pasinata. Alžířan, ve snaze svou chybu napravit, ho poté stáhl k zemi, a za zmaření zjevné brankové možnosti byl vyloučený.

Hosté se každopádně až do závěrečného hvizdu sudího Tiaga Martinse k vedení prostě nepropracovali. Bezbrankové skóre se snažil pozměnit v 55. minutě Jovane Cabral z přímého kopu, a i když se mu podařilo obstřelit stojící zeď před ním, byl jeho pokus ve finále hodně nepovedený. V 62. minutě naopak mohl za domácí cílit Sori Mané, leč pálil nepřesně.

V 69. minutě se ozval lisabonský forvard Šporar, jenž se z těžkého úhlu snažil prostřelit Mateuse Pasinata, ten si ale s jeho pokusem poradil a vyrazil ho do bezpečí. V 80. minutě mohl udeřit Vitória, kanadský reprezentant hájící barvy Moreirense však nehlavičkoval nejlépe. A v 84. minutě pak Mateus Pasinato zlikvidoval docela snadno zakončení Wendela.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele