1. kolo
10.08.2019 20:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Porto na úvod selhalo, nad jeho síly bylo Gil Vicente

Fotbalisté Porta při své honbě za mistrovským titulem selhali hned v prvním kole. Na půdě nováčka Gil Vicente prohráli 2:1 a nejednalo se o náhodný výsledek. Hosté po většinu utkání tahali za kratší konec a outsider soutěže ukázal, že se s ním musí počítat.

Oproti středečnímu utkání provedl trenér Porta Sérgio Conceição několik změn a vzhledem k výkonu se dá polemizovat, jestli Draci svého soupeře nepodcenili. Přesto začali aktivněji. Ofenzivu táhla hlavně levá strana, kde aktivní Telles posílal nebezpečné pasy do pokutového území domácích. Po jednom z centrů se v 25. minutě dostal k zakončení Sérgio Oliveira, ale z malého vápna trestuhodně minul.

Poté již začala úřadovat mladá sestava trenéra Vítora Oliveiry. Po dobře zahrané standardní situaci nebezpečně hlavičkoval Lima, ale jeho hlavičku i Rodrigovu dorážku skvěle zpacifikoval brankář Marchesín. Tlak Gil Vicente mohl po dalším Tellesově centru zarazit Soares, ale v ideální pozici zahrál spíše malou domů.

Druhý poločas začal opatrně a Porto se i přes optický tlak nemohlo dostat k vyložené příležitosti. Ospalého fotbalu využili domácí. V 60. minutě předvedl João Afonso perfektní přechod do útočné fáze a do vyložené příležitosti poslal Lourencyho, který neselhal a zařídil pro nováčka soutěže vedení. Porto se hnalo za vyrovnáním, ale do šancí se díky obětavému výkonu mladého týmu domácích nemohlo dostat. Tu nakonec dostalo zadarmo, kdy Rodrigo zabránil v šestnáctce střele rukou a rozhodčí Almeida nařídil pokutový kop. Ten Telles s přehledem proměnil a okamžitě se hnal za míčem, aby Porto co nejrychleji přiklonilo vedení na svou stranu.

Vedení se ale opět ujali hráči Gil Vicente. Lourencyho střílený centr zpracoval v šestnáctce nehlídaný Kraev a nedal Marchesínovi šanci. Porto se již vyrovnání nedočkalo, a tak nezvládlo svůj první zápas v nové sezóně Primeira Ligy a dalo prostor konkurentům k úniku.

Autor: Martin Jedlička / footyroom.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele