20. kolo
08.02.2020 21:30 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

Porto podruhé v sezóně porazilo Benficu a zůstává v boji o titul

FC Porto i na domácí půdě zvládlo vyhrocené O Clássico a podruhé v sezóně porazilo lídra ligy Benficu. Benfica zaznamenala teprve druhou porážku v sezóně a rozdíl mezi oběma mužstvy se ztenčil na čtyři body.

Přestože naplno bodovat potřebovali zejména domácí, oba celky vstoupily do utkání aktivně. Už v 7. minutě mohl na domácí straně po Uribeho centru otevřít skóre Pepe, ale zkušený stoper hlavičkoval vedle. O tři minuty později už ale vyprodaný stadión mohl slavit. Otávio se kličkou na křídle snadno zbavil Grimalda a centrem na hranici pokutového území našel Oliveiru, který se z voleje trefil přesně k tyči.

Porto se ovšem z vedení neradovalo příliš dlouho. V 18. minutě po Silvově centru hlavičkoval Chiquinho a brankář Marchesín míč vyrazil pouze před sebe, kde číhal Vinícius, který bez obtíží míč dorazil do odkryté brány.

Po obdržené brance se opět ujali iniciativy domácí, ale do pokutového území se dostávali jen těžko. V 32. minutě střílel opět z halfvoleje Oliveira, ale tentokrát míč mezi tři tyče nemířil. Až o pět minut později hlavičkoval po rohovém kopu Soares přímo do ruky bránícího Ferra a sudí Soares Dias po kontrole videa nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Alex Telles a prudkou střelou po zemi k tyči vrátil vedení na stranu Porta.

Poločas hrůzy pro Benficu ve 44. minutě dokonal Rubén Dias, který si při snaze zabránit Maregovu centru srazil míč ve skluzu do vlastní brány. Porto odcházelo v poločase do kabin s dvoubrankovým vedením.

To ztratilo hned v úvodu druhé půle. Silva zpracoval na hranici pokutového území Diasův centr a patičkou narazil míč Viníciovi a brazilský útočník z první podruhé v zápase překonal Marchesína.

Porto ovšem pouze nebránilo jednobrankové vedení a nadále ohrožovalo zejména z brejků branku Benficy. V 63. minutě nebezpečně pálil z přímého kopu Telles. O necelých deset minut později musel proti Díazově nebezpečné střele zasahovat Vlachodimos.

Benfica poté byla aktivnější na míči, ale posílená defenzíva domácích ji průchod do pokutového území vůbec neusnadňovala. Největší šancí hostů byla Chiquinhova střela těsně vedle ze 74. minuty.

Možnost stvrdit vítězství domácího celku měl v šesté minutě nastaveného času z protiútoku po Soaresově přihrávce Díaz, ale kolumbijský záložník propásl první možnost ke střele a po zpracování míče nastřelil pouze blokující stoperskou dvojici. Porto tedy porazilo na domácím stadiónu Benficu 3:2 a stáhlo ztrátu na čelo ligy na čtyři body.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Opět se potvrdilo , že bookmaker tyto těžké zápasy zvládá na jedničku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele