22. kolo
23.02.2020 21:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Tellesův gól v závěru zachránil Porto od nečekané ztráty

FC Porto dokázalo po velké bitvě zaznamenat doma proti Portimonense plný tříbodový zisk a poprvé od říjnové remízy s Marítimem se vrací na čelo ligové tabulky. Výhru Portu zařídil gólem ze závěru utkání Telles.

Porto mělo za sebou náročný čtvrteční zápas ve vyřazovacím kole Evropské ligy na půdě Leverkusenu a těžké nohy některých hráčů byly komplikací pro domácí celek od úvodních minut. Přesto domácí plnili roli favorita a byli proti předposlednímu týmu ligy aktivnější. Po čtvrthodině hry v první větší šanci selhal Corona.

Územní převaha ale nevedla k výraznější šancím a Porto většinou zůstalo zaseknuté před pokutovým územím odvážně bránícího Portimonense. Ve 33. minutě se do šance dostal po Coronově přihrávce Soares, ale promeškal ideální moment k zakončení. O moc úspěšnější nebyl brazilský útočník ani o dvě minuty později se svou hlavičkou.

V 38. minutě o sobě v útoku dali poprvé vědět hosté. Na hranici malého vápna se dostal k hlavičce nikým nehlídaný Jackson Martínez, ale na stadiónu, kde v dresu Porta nastřílel mnoho branek, tentokrát v tutové příležitosti selhal. Zkušený kolumbijský útočník byl na konci prvního poločasu zfaulován v pokutovém území a sám se postavil k provedení penalty. Bránu však zcela trestuhodně přestřelil a neposla svůj tým před poločasem do vedení.

V kabině Porto nejspíš bylo velmi rušno, neboť Draci po změně stran svého soupeře takřka nepustili za polovinu. Přesto měl výkon do ideálu daleko a druhá půle se obešla takřka bez gólových šancí.

V první výraznější příležitosti druhého poločasu se po Oliveirově centru na zadní tyč objevil Díaz. Míč, ale netrefil vůbec dobře a jeho pokus sotva snese označení střely. V 77. minutě se k odraženému míči v pokutovém území dostal Marega, ale byl těsně hlídán a navíc jej rozhodil vybíhající Gonda, a tak malijský útočník pouze přestřelil branku.

V postupujícím časem se stále více hráčů domácích pohybovalo v šestnáctce Portimonense. Vysoký tlak se však nadále neprojevoval na výsledku a hosté bránili velice důsledně. Proto se v 87. minutě napřáhl z pětadvaceti metrů Telles a svou dělovkou ukázkově vymetl horní růžek dobývané brány. Porto udolalo pozdním gólem Portimonense 1:0 a po třech měsících se vrátilo na čelo tabulky.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele