33. kolo
20.07.2020 22:15 CET
6 : 1
(1:1)

Reportáž

Mistrovské Porto prokázalo výtečnou formu a nyní rozstřílelo Moreirense

Porto ukázalo dobrou pohodu po předčasném zisku mistrovského titulu a teď naprosto deklasovalo Moreirense v poměru 6:1. Ve svém posledním ligovém domácím utkání této sezóny řádilo hlavně po změně stran, kdy soupeři nasázelo hned pět branek. Hosté se ještě drželi v úvodním dějství, to totiž dokonce dohnali jednogólovou ztrátu, pak už ale nestačili ve všech ohledech. V tabulce prozatím zůstávají na osmé pozici se třiačtyřiceti body.

Svěřenci trenéra Sérgia Conceiçãa vstoupili do nedělního střetnuté naprosto skvěle a hned z první vážnější akce šli ve 4. minutě do vedení. Na levém křídle obdržel přihrávku na hranici ofsajdu Alex Telles a pak okamžitě odcentroval před branku, kde hostující defenzíva zcela zapomněla na Luise Díaze a ten prudkou hlavičkou překonal naprosto bezmocného brankáře Pasinata. Moreirense se z ničeho nic vrátilo do hry o vítězství přesně po dvaceti minutách.

Z levé strany vymyslel pas Conté a u zadní tyče se protlačil k hlavičce Fábio Abreu, jenž nechytatelně zamířil do bližšího spodního rohu. Po přestávce začali domácí hrát mnohem aktivněji a odměněni za to byli v 51. minutě, kdy jim vrátil vedení Otávio. Pětadvacetiletý brazilský záložník po dobré práci Moussy Maregy kroužil kolem Pasinata a hned dvakrát ho nepropálil, nakonec však našel skulinku mezi tělem strážce Moreirense.

Neuběhlo ani dalších pět minut a Porto zvýšilo svůj náskok. Pasinato zřetelně podrazil unikajícího Díaze a k nařízenému pokutovému kopu se postavil Telles, který se chladnokrevně trefil k pravé konstrukci. Krátce po odehrané hodině hry měl přesnou mušku také Marega, když se postavil k přímému kopu z dvaadvaceti metrů a famózní technickou střelou uklidil balón přímo pod břevno, Pasinato zůstal jen nevěřícně stát - 4:1.

V závěrečné dvacetiminutovce nejprve neplatila trefa Tiquinha Soarese kvůli ofsajdovému postavení, nicméně stejný hráč se do závěrečného hvizdu prosadil hned dvakrát. Nejprve v 78. minutě stál na konci pohledné přízemní kombinaci svých spoluhráčů a díky finální zpětné nahrávce od Otávia snadní rozvlnil síť. Gólový účet uzavřel v 87. minutě, tentokráte po další křižné nabídce od Otávia nemohl minout u vzdálenější tyče zcela prázdnou branku.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele