6. kolo
22.09.2019 21:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Porto porazilo Santa Claru a pokračuje ve vítězné sérii

Hráči FC Porto nechávají zapomenout na nešťastný začátek sezóny a zvítězili již v šestém zápase v řadě. Tentokrát na Porto nestačila Santa Clara. Za domácí se opět trefil Zé Luis, který se dotáhl na Pizziho v čele tabulky ligových střelců.

Sérgio Conceição má nejspíše dobře fyzicky připravený tým, neboť od čtvrtečního zápasu Evropské ligy provedl pouze dvě změny. Do sestavy se vrátil Zé Luis a zraněného Tellese nahradil na levém kraji obrany Manafa.

Domácí od začátku na svého soupeře vletěli. Už ve 4. minutě otestoval brankáře Rochu střelou z hranice pokutového území Díaz. V 10. minutě se ve skrumáži po rohovém kopu dostal dvakrát k zakončení Pereira, ale ani jedno nebylo dostatečně razantní.

Porto pokračovalo v kulminujícím tlaku, který vyvrcholil v 15. minutě. Pereira vyslal před bránu prudký centr a Zé Luis míč trefil hlavou zcela ideálně - 1:0.

Vstřelený gól hru uklidnil a Porto zápas bez větších obtíží kontrolovalo. Druhou branku nakonec Portu darovali hosté sami. César Martins nedokázal odkopnout centrovaný míč, a místo toho ho poslal do vlastní brány.

Hned v úvodu druhé půle se snažili hosté zareagovat na nepříznivý výsledek. Patrick se odhodlal ke střele skoro od rohového praporku a málem překvapil Marchesína, který nakonec střelu vyrazil.

Vzhledem k jednoznačnému průběhu z prvního poločasu, ten druhý příliš fotbalové krásy nenabídl a domácí bez větší únavy kontrolovali hru. V 68. minutě mohl po špatné rozehrávce na krátko podruhé v utkání skórovat Zé Luis, ale pohrdl možností osamostatnit se na čele tabulky střelců.

Tlak Porta v opět narůstal a hned v následující akci se dostal opět Zé Luis k dobré hlavičce, ale Rocha míč vyrazil na roh. Po rohu hlavičkoval Pereira, ale míč letěl nad bránu. Dobrou pasáž domácích ukončila šance Nakajimy, která také nepadla na úrodnou půdu, a tak Porto zvítězilo 2:0 nad Santa Clarou a dotáhlo se v tabulce na Benficu.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele