31. kolo
09.07.2020 22:30 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
 

Reportáž

Benfica nedokázala porazit Famalicão a s největší pravděpodobností přišla o mistrovský titul

Benfica nenavázala na minulé vítězství s Boavistou (3:1) a tentokráte neudržela těsné vedení na půdě nováčka z Famalicãa, se kterým se pouze rozešla smírně v poměru 1:1. Kvůli tomu se její obhajoba titulu pohybuje jen v teoretické rovině, neboť tři kola před koncem letošního ročníku ztrácí na vedoucí Porto osm bodů a jediný rival vzhledem k lepší bilanci vzájemných duelů potřebuje k jistotě vybojovat jediný bod.

Domácí celek sice klesl na šestou příčku s devětačtyřiceti body, nicméně za pátým Riem Avem zaostává o jediný bod a stále je tak ve hře o evropské poháry. Úvodní možnost čtvrtečního utkání se zrodila již po čtyřech minutách, kdy se na levé straně pokutového území zjevil Cervi a z mírného úhlu mířil k bližší konstrukci, ovšem gólman Defendi se nenechal nachytat a pravou nohou odvrátil balón do zámezí.

Po necelé čtvrthodině hry zahrozil favorit tohoto utkání podruhé, kdy po dvou odvrácených centrech z levého křídla napřáhl z hranice šestnáctky Pizzi a jeho technický pokus ukryl Defendi ve svých rukavicích. Nováček letošního ročníku poprvé vystrčil růžky v 18. minutě, to se totiž odhodlal ke střele z dvaadvaceti metrů Pedro Gonçalves a brankář Vlachodimos fantasticky jednoruč vytěsnil míč nad břevno.

O deset minut později zkusil vystřihnout nůžky Brazilec Gabriel a domácí strážce a si s jeho akrobatickým zakončením poradil, pak se sám před Defendim zjevil aktivní Pizzi a ve skluzu minul přední tyč jen o několik decimetrů. Pizzi přeci jen dostal svůj výběr do vedení ve 37. minutě. Po hezké akci na levé straně a následné nahrávce Cerviho tvrdě vypálil Seferović, pozorný Defendi vyrazil jeho ránu právě k Pizzimu a ten zblízka prázdnou branku neminul.

Lisabonský velkoklub mohl svůj náskok pojistit po necelé hodině hry, ale dělovku Chiquinha zneškodnil Defendi a dorážející Pizzi trestuhodně mířil vedle. Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem bylo Famalicão blízko k vyrovnání, jenomže rozběhnutý Fábio Martins orazítkoval bližší spojnici. Vzápětí se na opačné straně postavil k přímému volnému kopu Tavares a Defendi parádně vytěsnil balón mimo prostor tří tyčí.

Závěrečná čtvrthodina patřila domácím. Nejprve zkusil štěstí z dobrých třiceti metrů Walterson a vzdálenější tyč o kousek minul, v 84. minutě už přeci jen bylo srovnáno. Na konci výtečné přízemní kombinace stál střídající Guga, jenž po finální nahrávce Martinse zavěsil z deseti metrů přímo k levé konstrukci.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele