27. kolo
19.06.2020 22:15 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Braga získala první bod po koronavirové pauze, remizovala ve Famalicau

Ještě před koronavirovou krizí měla Braga na třetí příčce slušný čtyřbodový náskok před čtvrtým Sportingem. Uběhly ovšem po restartu portugalské nejvyšší soutěže jen tři kola a na svého soupeře v tabulce najednou ztrácí dva body. A to právě proto, že lisabonský celek uspěl naplno ve středu nad Tondelou, zatímco Os Arcebispos remizovali ve Famalicau.

Domácí vykázali před tímto střetnutím hned dvě vítězství, a to ty nad o titul bojujícím Portem a proti Gil Vicente. V podstatě tak neměli jediný důvod si nevěřit na papírově mírného favorita, jenž naopak dvakrát padl, a to se Santou Clara a Boavistou. Ve finále se oba týmy podělily o bod, ačkoli hosté byli například střelecky přece jenom o něco aktivnější.

Do první vážnější příležitosti se propracovalo Famalicao. Na hranici šestnáctky si míč na svou levačkou narovnal Guga Rodrigues, který obstřelil před sebou stojícího beka Davida Carma, ovšem jeho pokus nakonec skončil vedle vzdálenější tyčky. V 9. minutě po rohovém kopu Álexe Centellese hlavičkoval nebezpečně Toni Martínez, i on ale mířil jen mimo.

Braga se nějakým výraznějším způsobem osmělila o pár chvil později, to když bránící Riccieli ne úplně dle vlastních představ přistoupil k Paulinhovi, nicméně ten svou levou nohou pak nezakončil nikterak dobře, a tak balón skončil v zámezí. V závěru půle se po standardní situaci snažil ještě skórovat Trincao, minul ale o kousek domácí bránu.

V 56. minutě měli svěřenci trenéra Custódia asi největší možnost na změnu dosud bezbrankového skóre. Rozehrávali přímý volný kop z velmi výhodné pozice, exekutorovi Ricardovi Hortovi se podařilo vypálit podél připravené zdi, jenže v cestě za toužebným gólem mu zabránila tyčka, kterou měl Vaná, gólman Famalicaa, zkrátka správně postavenou.

V 59. minutě mužstvu kouče Joaa Pedra Sousy zase hodně zatrnulo. Nuno Sequeira zleva poslal do šestnáctky dobrý pas, Ricardo Horta a Paulinho si následně merunu vyměnili, přičemž druhý jmenovaný snadno skóroval, prakticky se však oba nacházeli v ofsajdu, a tak Braga musela smutnit. V 78. minutě se ozval znovu Ricardo Horta, cílil ale nepřesně.

Hosté byli zaznamenání přesného zásahu čím dál blíže, avšak Trincao v 79. minutě nasměroval míč jen nad bránu a v 82. minutě z voleje opětovně neuspěl Ricardo Horta. Poslední chvíle dohrávalo Famalicao o deseti mužích v poli, neboť za faul ve středu pole na Paulinha inkasoval druhou žlutou kartu a poté i červenou střídající Patrick William.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Uvidíme jestli si i Benfika dokáže utahovat ze sázkařu. Nejvyžší kurz -bude o 2 a více golu?

Reagovat
smazaný uživatel

Chybička se vloudila, příspěvek měl být u zápasu Rio Ave- Benfika. Předpokládal jsem , že po 3 zápasech venku , kdy je na ně vypsán nejvyžší kurz vyhrají o 2 a více. Nestalo se tak.

Reagovat
smazaný uživatel

K tomuto zápasu. Souhlas s EF. Book tam má chybičku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele