25. kolo
03.06.2020 22:15 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Porto selhalo ve Famalicãu a po porážce 1:2 odjíždí domů bez bodů

Hráčům Porta vůbec nevyšel návrat do nejvyšší portugalské soutěže a po téměř tříměsíční přestávce neuspěli na půdě nevyzpytatelného Famalicãa, kterému podlehli nejtěsnějším poměrem 1:2. Domácí se dostali do vedení krátce po změně stran, a i když favorit dokázal srovnat, tak senzační výhru pro outsidera středečního duelu zařídil Pedro Gonçalves. Letošní nováček se posunul na neuvěřitelnou pátou příčku se čtyřiceti body.

Jeden z papírových adeptů na sestup do druhé ligy zaostává za čtvrtým Sportingem o pouhé dva body a navíc výrazně usiluje o evropské poháry. Hosté se zatím udrželi na vedoucí pozici se šedesáti body, ovšem po čtvrtečním duelu Benficy s Tondelou mohou klesnout na druhé místo. Svěřenci trenéra Sérgio Conceiçãa přitom začali aktivněji, do vedení se mohli dostat již po dvanácti odehraných minutách.

Po hezké akci vyprodukoval tvrdou ránu Marega, avšak parádní reflexivní zákrok předvedl gólman Defendi. Ve 21. minutě zkusil štěstí domácí Diogo Gonçalves a levou tyč těsně minul, vzápětí na opačné straně zahrozil Luis Díaz a v nadějné pozici byl na poslední chvíli zablokován. Krátce po půl hodině hry chtěl dostat hosty do vedení Tiquinho Soares, jenomže proti jeho hlavičce znovu skvěle zasáhl famózní Defendi.

Famalicão z ničeho nic udeřilo tři minuty po přestávce. Obrovskou chybu vyrobil brankář Marchesín a tu dokázal potrestat důrazný Fábio Martins, jenž bez větších potíží dopravil balón do sítě. Porto bylo po tomto nešťastném momentu otřesené a dlouho nemohlo najít účinný recept na defenzivu protivníka. Teprve v 73. minutě předvedl krásnou individuální akci Luis Díaz a až v zakončení zaváhal, svůj přízemní pokus uklidil vedle pravé konstrukce.

Neuběhlo ani dalších šedesát sekund a přeci jen bylo vyrovnáno, to když si Jesús Corona naběhl na vynikající pas od Oliveiry a chladnokrevně překonal bezmocného Defendiho. V 78. minutě však měl poslední slovo Pedro Gonçalves, který napřáhl z úctyhodné vzdálenosti a přesně trefil levý spodní roh, Marchesín opět neměl čisté svědomí. V nastaveném čase se ještě hosté dožadovali odpískání penalty za ruku Nehuéna Péreze, nicméně píšťalka rozhodčího Almeidy zůstala němá.

Autor: Viktor Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
HullCity

Trapné od hráčů Porta,především od Marchesína...slaboučký brankář.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikomu momentalne v Evrope nepreju ucast v evropskych poharech vic. Maji sice total zkraty v obrane ale hrajou hodne koukatelny fotbal a i v pripade ze dostavaji bidu porad kombinujou a utoci. Vysledkove maji sice total zkraty ale dokazali ze jsou konkurence schopni i kvalitnim kadrum. Myslim ze v Evrope by bavili vic nez Rio Ave apod.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele