1. kolo
11.08.2019 19:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Sporting se na úvod sezóny rozešel smírně s Marítimem

Překvapivý výsledek se zrodil ve Funchalu, kde domácí CS Marítimo uhrálo remízu 1:1 s favorizovaným Sportingem. Hosté se před brankou Marítima trápili a alespoň remízu pro ně zachránil stoper Coates.

Trenér Sportingu Marcel Keizer udělal oproti Superpoháru, ve kterém jeho svěřenci prohráli s Benficou 0:5, hned několik změn - na lavičce začal zápas Neto a dokonce i Bas Dost, ani na lavičku se pak nevešel Doumbia. Na straně domácích nastoupily obě největší posily Dejan Kerkez a Franck Bambock.

Hned od úvodních minut bylo jasné, že Marítimo bude bránit v hlubokém bloku a spoléhat se bude zejména na rychlé brejky. Tato taktika se vyplatila hned v 8. minutě, kdy zafungovala brazilská spolupráce - Jhon Cley snadno unikl Correiovi a přízemním centrem na malé vápno vybídl Gettersona ke skórování a osmadvacetiletý útočník nezaváhal.

Sporting po obdrženém gólu ještě zvýšil optickou převahu, ale k ohrožení branky se dostával pouze díky střelám z střední vzdálenosti. Jedna z nich se ve 28. minutě povedla Bruno Fernandesovi a hodně protáhla brankáře Charlese. O minutu později již brazilský gólman inkasoval. Fernandes na pravé straně vykoupal Bambocka a poslal přesný centr na Coatese, jehož razantní hlavička přinesla vyrovnání. Hráči lisabonského celku drželi domácí na jejich polovině, ale do konce poločasu si nedokázali vypracovat výraznější šanci.

Druhá půle nabídla podobný obraz hry jako konec té první. Sporting držel míč, ale nebyl příliš nebezpečný, naopak Marítimo dokázalo svůj čas na míči využívat efektivněji a jeho rychlí útočníci dělali při brejcích obraně hostů velké problémy. Borja měl na levé straně obrany co dělat, aby uhlídal aktivního Correu. Právě po jeho centru přišla v 75. minutě největší šance domácích v druhém poločase, ale oslavy slušně zaplněného Estádio dos Barreiros překazila po Maedově hlavičce tyč.

O deset minut později se Correovi povedl další úprk a tentokrát se místo centru pokusil překvapit z úhlu brankáře Ribeira. Ten byl ale ostražitý a prudkou střelu vyrazil. I další větší šanci měli hosté. Coates laxně prohrál hlavičkový souboj a k propadlému míči se dostal Maeda, jeho zakončení z úhlu však scházela přesnost. Přesto se z vítězství mohli radovat hráči Sportingu, ale Raphinha, který se po sražené střele snadno dostal s míčem až před Charlese nadvakrát trefil tyč. Sporting tak nezvládl hned v prvním kole získat tři body a s Marítimem zaslouženě remizoval 1:1.

Autor: Martin Jedlička / footyroom.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele